Var med och utveckla FZ

Medlem
Skrivet av blackholesun:

Er videospelare(lr va det nu heter) suger

Hahahaha oh wow, den här posten ledde just till världens roligaste syftningsfel i mitt huvud när jag läste meningen!

Jag trodde du gjorde en försvenskning av ordet video gamers "Ni videospelare (eller vad det nu heter) suger", alltså som att meningen betydde "Ni gamers (eller vad det nu heter) suger". Såg framför mig en 84-årig länsman med hängslen, bälte och höfthållare som försökte utdela en rejäl smocka mot ynglingarnas dekadenta serietidningskultur.

Medlem

Skrev en lång kommentar om mina åsikter om vad sajten har blivit men fick dåligt samvete innan jag hann skicka den.

I det stora hela, sluta upp med onödiga funktioner och design ni tror är simpel men i själva verket är komplicerad.

Design? Tänker mer på Lunarstorm är på spel när jag ser sidan.
Magert innehåll.

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av IceMan:

visst är community inte samma som för 10år sedan Johan3043. Men det är iallafall inte vi äldres fel :> När vi var unga så blalblablablabla osv..

Jag inbillar mej forfarande att det mesta på FZ styrs idielt och av frivilig folk så att säga, nu är det kanske inte som förr.
Det är större och annorlunda än förr, mera kommersiellt å mainstream. Då får man väll in CS-barn som whinar kan jag tro?
Jag älskar det gamla FZ utan tvekan, det gamla forumet å stämmingen var så <3

(btw varför i helvete stavas inte gamla så här: gammla, man utallar det ju gammla, dvs kort a och inte långt a som i gamla stavningen)

men aja, för att dra fram ett gammal FZ ord språk.
minns det inte helt längre men det var nått med FZ och slutade med; Ice består.

Vi älskar dig Ice, det vet du


signatur
Skägg.
10 Chambers

Jag hoppas i övrigt att alla kommit med konstruktiv kritik i denna tråd, som bor i eller i närheten av Stockholm, också vill vara med den 27:e.


signatur

Goddagens,

Jag läser FZ dagligen, och har gjort det i kanske två-tre år. Det ska sägas att jag inte är något större fan av de andra svenska spelsajterna, som jag tycker är alldeles för röriga.

Detta är mitt första, och förmodligen mitt sista inlägg på forumet - jag skapade ett användarkonto enbart för att ge er min feedback – på arbetstid. Detta är vad jag kommer på rent spontant, det finns säkert många pros and cons jag inte alls tänkt på utöver det jag tar upp.

1. Först och främst – bra initiativ med en utvecklingsinsats. Ni behöver se över ett gäng saker, och fundera lite på hur ni vill skilja er från andra alternativ.

2. Jag tycker att ni har ett trevligt upplägg på er sida som vänder sig till oss spelmissbrukare, vare sig vi konsolkramar eller gillar PC. Det är kanonbra att man kan filtrera bort de plattformar man inte vill se.

3. Jag tycker att ni är med i matchen när det kommer till att uppdatera nya spelhändelser snabbt. Bra jobb där.

4. Er sida gör sig bra, och är easy on the eyes. Nu använder jag Adblock sedan många år, så det må vara så att den hade sett annorlunda ut annars.

5. Kvaliteten på recensioner, artiklar och kortare nyhetsuppdateringar har jag synpunkter på. Ni seniora skribenter (Calle & Tomas + de gamla godingarna från PCG) håller en språkstandard som jag kan skriva under på. När det kommer till de yngre skribenterna tycker jag att det är fantastiskt spretigt. Ett par skribenter milt sagt genomusla – jag stör mig verkligen på fantastiskt slarvigt och oseriöst språkbruk, som hör bättre hemma på ett forum eller i en kommentar. Det tål att sägas igen – RIKTIGT irriterande.

I god förbättringsanda tycker jag därmed att ni ska göra följande:

I . Kvalitetssäkra sidan. Ta fram ett policydokument för hur era skribenter ska skriva. Det finns mängder på internet, det är bara att googla fram något bra. Nu menar jag inte att ni ska skriva på ett överakademiskt och tråkigt sätt – utan jag föreslår flödande, lättförståelig och korrekt svenska som ledord. De skribenter som inte håller standarden kan därmed faktiskt lära sig något, och vill de inte rätta sig efter detta föreslår jag att ni gör er av med dem. Ni har blivit en mer kommersiell sida – ni måste därmed ställa krav på era skribenter. Ni har ju för tusan kollegor som skrivit/skriver på PCG – använd dem. Kan ni erbjuda en jämnare textkvalitet tror jag att både läsarna och skribenterna skulle trivas bättre.

II.Kvalitetssäkra recensioner. Jag har varit slarvig med att läsa era recensioner det senaste halvåret, men det verkar som att folk har massor av synpunkter på dessa. Men låt en recensent som gillar den genre ett spel faller inom recensera spelet – och instruera recensenterna att skriva lite om varför de gillar den relevanta genren. Kanske kan det vara så att ni behöver göra om er struktur för hur spelrecensioner går till över huvud taget? Alltså, recensenter som brinner för genren – och är ärliga med att de faktiskt gör det i recensionerna, en ny struktur för hur man recenserar – och kanske till och med en diskussion om betygsystemets vara eller icke vara?

Folk har skitsvårt att ge konstruktiv kritik på ett forum – som vanligt – men det finns fortfarande guldkorn i den här tråden. Vaska fram dessa.

Och lycka till. Ni har fantastiska förutsättningar för att vara den bästa svenska spelsajten med ett härligt och engagerat community.

Medlem

Jag har hängt här länge för att det en gång i tiden fanns ett bra forum. Nyheterna kom då i andra hand för mig. Men forumet har blivit allt sämre för varje uppdatering och nu är det väl närmast obrukbart i och med för få subforum. Allt är bara en enda röra. Skriver kanske ett inlägg i månaden i snitt. Finns så många bättre forum och communities.

Så vad finns då kvar för mig? Vissa recensioner är ju bra. Men nyheterna är allt som oftast skrivna på så katastrofalt låg nivå. Behöver jag ens nämna exempel? Jag har sagt det förut, och jag märker att fler än jag har synpunkter på just nyheterna.
Men jag vet i fan... Känns som FZ idag är riktat till en yngre generation gamers. Typ barn. Som skrattar åt Asscreed.

Medlem

Här har ni min enda åsikt (men viktig som få):

Om det nu prompt ska finnas tummar på inlägg (vilket det gott kan få vara) så ska det visas hur många tummar upp och hur många tummar ner ett inlägg fått som på IGN. Inte någon sammanställning. Och helst tycker jag faktiskt för att vara lite föregångare att man ska kunna skriva antal tummar upp och ner. Tänk själva vad coolt det skulle vara att få en miljon minus!

Det ser jag fram emot, det är mera humor över det

Skrivet av B-strm:

En sak som stör mig med kommentarerna är att man kan tumma upp och tumma ner. Detta leder, enligt mig, endast till så kallad circle-jerking. För de som är okunniga i ämnet så rekommenderar jag att läsa på reddit. Långa och djupa kommentarer som har en annan slutsats än den som den stora massan har får massa tumme ner, medan den som skriver något i stil med: "Spelet ser intressant ut. Ska hålla koll på detta xD" får tummen upp.

Tumme upp/ner-system leder alltså inte till bättre kommentarer utan till "rättare" kommentarer. Där det rätta är det majoriteten tycker.

Tummar spelar ingen roll. Tänk själv när du läser istället. Jag tror det kan vara bra träning för många att bli överösta med tummar i olika riktningar för att de någon gång ska lära sig att tummar är oviktigt. Dock har det bidragit till komiska trådar här på FZ och av dessa två anledningar föreslår jag att man utökar konceptet.

Skrivet av eagiz:

Förstår inte riktigt varför du vill att KOMMENTARSFÄLTET ska bort på grund av att du stör dig på vad som skrivs i det. Om du bara ignorerar kommentarsfältet på nyheter så ger det samma effekt som att det inte skulle existera för din del, bara ett tips.

Ett jävligt bra tips också.


signatur

Har jag drabbats av PMA? Positiv Mental Attityd.

Inaktiv
Skrivet av Gortie:

Det som onekligen kan förbättras är det redaktionella materialet. Jag saknar spelvärldens svar på Uppdrag Granskning. Någon eller några som vågar ta steget och kritiskt granska spelbranschen och avslöja all skit som pågår. Som det är nu känns hela kåren av speljournalister som ytliga, glättiga och rent ut sagt opålitliga. Inte minst i ljuset av hela Wainwright soppan som exploderade för några veckor sen. Det är som att alla förutsätter att man ska ta allt som skrivs med en nypa salt.

Det där vore ju hur intressant som helst, det enda vi får höra nu är lite random gnäll från Rockstargames anställda men inte så mycket mer, det måste ju finnas hur mycket skit som helst inom denna bransch, speciellt när vissa företag tom behandlar sina kunder som skit. Vilka skandaler har vi? Rockstargames, Zynga såklart, Gamespot skandalen för några år sedan med köpta betyg och sparkade recensenter. Sen kommer jag inte på fler på rak arm. Dom stora bolagen, Blizzard o Valve ses ju som underbarn, och har mycket image att förlora om dom skulle fucka upp något. Lite väl lite skit som kommer fram ändå? hmmm...

Men vilka kritiska sidor har vi egentligen? Som man kan lita på? Rockpapershotgun hamnar högt upp på min lista iaf, men sen vet jag inte mer. Joystick kanske?

Medlem

Ett annat sätt att kunna vara med och utveckla än IRL-möten vore guld!

Jag har svårt att ta mig till stockholm, men skulle väldigt gärna vara med och utveckla och ge min feedback.

Det är min feedback denna gången! Möjlighet till att utveckla mer hemifrån, inklusive dessa möten.


signatur

Motivator's Lifestyle. Athletic Martyr. Build your own foundation.

Medlem

En punkt som många failar på är recensenterna. Exempel: En CS spelare ska inte recensera Euro Truck Simulator och vice versa. Se till att de som recenserar spelen har lite referenser till andra spel och kan göra jämförelser om det aktuella spelet är bättre eller sämre vs konkurrensen.

ZP gör detta fel med flit, men då resultatet blir kul så är det underhållande, se bara FIFA 13 recensionen

Medlem

Det jag saknar mest på FZ är videorecension. Tänk som Sweclockers hårdvaro-recension med video. Ger så mycket mer intryck än en textrecension. Eftersom man får se vad en recensent gör, vad han tycker, och hans tankar. Man får även ett djupare intryck av ett spel, oavsett om det ger ett positivt eller negativt intryck. Som t.ex. TotalBiscuit, men mycket kortare, så att man inte tröttnar(Hans recensioner kan gå på 40+ min). Man blir mer insatt också vad man kommer att ge sig, eller det man helt enkelt vill skita i och gå vidare i livet.

Medlem

+1 på WlffX03! Mycket bra idé där.

Skulle uppskattas enormt.


signatur

Motivator's Lifestyle. Athletic Martyr. Build your own foundation.

Medlem

Gällande viss kritik mot FZ:s artiklar så vill jag endast tillägga följande:

Carl Johansson-Sundelius är ett språkligt geni och är den enda skribenten som har fått mig att garva ända in på småtimmarna, med sin vokabulära lekfullhet. Han (och hans medarbetare) ska ha ett stort TACK för många år av spelglädje (läs: läsglädje)!

Fotnot: Att vuxna skribenter ibland tenderar till att vara barnsliga i sina recensioner, är dock helt i sin ordning. Vi pratar spel på den heliga sida som heter FZ. Inget annat. Spel. Humor och en viss släng av omognad hör faktiskt till, oavsett ålderskategori.

De läsare som inte förstår, uppskattar eller tål detta, hänvisas vänligen men bestämt till svd.se, där det utlovas spelrecensioner, garanterat torrare än mjöldoppad riskaka.

Tack för mig!


signatur

Hemsida: www.ombd.se
Discord: https://discord.gg/yrShMAg
Server: Squad Europe (serverpartners med adminbehörighet)
Besök gärna Sveriges äldsta Squadklan med cirka 50 selekterade soldater. Många med militär erfarenhet. Vi satsar stort på gemenskap!
Åldersgräns: 25 år

Medlem

Jag har varit med sedan tiden ni faktiskt hette Fragzone och jag endast läste Quakenyheter.

Dagligen läser jag er site men mest för att få en översikt över nyheter - de flesta artiklar kommer någon annanstans ifrån där de har varit snabbare. Vill jag verkligen läsa en nyhet direkt när den är färsk söker jag mig någon annan stans.

Det som tidigare uppvägde detta var mer djupgående artiklar och recensioner om det ämne som ligger mig varmt om hjärtat: PC och PC-spel. Dessa var märkbart skrivna av en person med intresse men också med god stilism.

Idag så känns det dock som att sidan försöker att producera dels korta nyhetsblänkare (som mest verkar omskrivningar av andra sidors sådana), något längre artiklar samt recensioner utan att pricka rätt med någon av dessa.

En tydligare uppdelning mellan olika plattformar kanske vore bra: att ni har olika artiklar och recensioner för ett och samma spel - en för tv-spelskonsol och en för PC - i stället för att klumpa ihop dessa.

Hur det än görs så måste ni förbättra er rent stilistiskt. Allt för ofta så orkar jag inte läsa igenom en artikel eller recension då språket är för spretigt eller dåligt. Artikeln känns som en förlängd version av en forumkommentar av någon som inte behärskar svenska språket vidare bra.

Därför instämmer jag till fullo i inlägget ovan om att kvalitetssäkra det språk som används. Det behöver inte innebära att språket skall vara arkaiskt eller akademiskt - inte fikonspråk utan bara ett korrekt sådant.

Idag läser jag endast artiklar där jag har ett specialintresse (och står då ut med språkliga förbistringar eller dålig kvalitet) men läser aldrig artiklar om andra ämnen. Vore kvaliteten högre - rent stilistiskt - skulle jag nog mycket väl kunna tänka mig att läsa recensioner eller artiklar om ämnen som jag vid första anblick fått för mig att jag inte är intresserad av.

Jag inbillar mig att rätt mycket görs ideellt här på FZ varför ni kanske då skall låta personer med starka specialintressen bara skriva om sådant de är intresserade utav - då kan ni kanske få skribenter som är passionerade men också behärskar svenska språket?

Medlem

den enda feedbacken jag kan ge är att ni inte ska ta åt er för mycket v det alla arga fjortisar skriver, det har blivit lite populärt att hata alla artiklar och recensioner och de kan naturligtvis alltide förbättrass men det är inget fel på dom.


signatur

Now you're playing with power... NOW YOURE PLAYING WITH FUCKING SHIT, YOURE BETTER OFF FUCKING SHIT THAN FUCKING WITH THIS FUCKED UP SHIT

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av Ichinin:

En punkt som många failar på är recensenterna. Exempel: En CS spelare ska inte recensera Euro Truck Simulator och vice versa. Se till att de som recenserar spelen har lite referenser till andra spel och kan göra jämförelser om det aktuella spelet är bättre eller sämre vs konkurrensen.

ZP gör detta fel med flit, men då resultatet blir kul så är det underhållande, se bara FIFA 13 recensionen

@Tompa är förmodligen så långt från en CS-spelare man kan komma, och vår rattspecialist överlag. Du kan läsa hur han öser kärlek över små detaljer i Forza, som exempel. Att vi tog för lättsamt på en titel som Euro Truck Simulator har vi tagit lärdom av.

Skrivet av Deathwisher:

Gällande viss kritik mot FZ:s artiklar så vill jag endast tillägga följande:

Carl Johansson-Sundelius är ett språkligt geni och är den enda skribenten som har fått mig att garva ända in på småtimmarna, med sin vokabulära lekfullhet. Han (och hans medarbetare) ska ha ett stort TACK för många år av spelglädje (läs: läsglädje)!

Fotnot: Att vuxna skribenter ibland tenderar till att vara barnsliga i sina recensioner, är dock helt i sin ordning. Vi pratar spel på den heliga sida som heter FZ. Inget annat. Spel. Humor och en viss släng av omognad hör faktiskt till, oavsett ålderskategori.

De läsare som inte förstår, uppskattar eller tål detta, hänvisas vänligen men bestämt till svd.se, där det utlovas spelrecensioner, garanterat torrare än mjöldoppad riskaka.

Tack för mig!

Du, tack som fan.

Skrivet av Spectral:

Jag har hängt här länge för att det en gång i tiden fanns ett bra forum. Nyheterna kom då i andra hand för mig. Men forumet har blivit allt sämre för varje uppdatering och nu är det väl närmast obrukbart i och med för få subforum. Allt är bara en enda röra. Skriver kanske ett inlägg i månaden i snitt. Finns så många bättre forum och communities.

Så vad finns då kvar för mig? Vissa recensioner är ju bra. Men nyheterna är allt som oftast skrivna på så katastrofalt låg nivå. Behöver jag ens nämna exempel? Jag har sagt det förut, och jag märker att fler än jag har synpunkter på just nyheterna.
Men jag vet i fan... Känns som FZ idag är riktat till en yngre generation gamers. Typ barn. Som skrattar åt Asscreed.

Nyheterna får vi göra en uppryckning på. Humor och lekfullhet har alltid varit en del av FZ:s texter, när jag började 2001 tävlade vi nästan om att skriva den roligaste länktexten, men det kan såklart gå över gränsen. Vi vill ge spelintresserade sin dagliga dos av nyheter, recensioner och artiklar och siktar absolut inte på någon särskild åldersgrupp. Faktum är att många, som du, hängt med från början och tillhör därmed "den äldre generationen" gamers.

Skrivet av Charles the Ward:

Goddagens,

Jag läser FZ dagligen, och har gjort det i kanske två-tre år. Det ska sägas att jag inte är något större fan av de andra svenska spelsajterna, som jag tycker är alldeles för röriga.

Detta är mitt första, och förmodligen mitt sista inlägg på forumet - jag skapade ett användarkonto enbart för att ge er min feedback – på arbetstid. Detta är vad jag kommer på rent spontant, det finns säkert många pros and cons jag inte alls tänkt på utöver det jag tar upp.

1. Först och främst – bra initiativ med en utvecklingsinsats. Ni behöver se över ett gäng saker, och fundera lite på hur ni vill skilja er från andra alternativ.

2. Jag tycker att ni har ett trevligt upplägg på er sida som vänder sig till oss spelmissbrukare, vare sig vi konsolkramar eller gillar PC. Det är kanonbra att man kan filtrera bort de plattformar man inte vill se.

3. Jag tycker att ni är med i matchen när det kommer till att uppdatera nya spelhändelser snabbt. Bra jobb där.

4. Er sida gör sig bra, och är easy on the eyes. Nu använder jag Adblock sedan många år, så det må vara så att den hade sett annorlunda ut annars.

5. Kvaliteten på recensioner, artiklar och kortare nyhetsuppdateringar har jag synpunkter på. Ni seniora skribenter (Calle & Tomas + de gamla godingarna från PCG) håller en språkstandard som jag kan skriva under på. När det kommer till de yngre skribenterna tycker jag att det är fantastiskt spretigt. Ett par skribenter milt sagt genomusla – jag stör mig verkligen på fantastiskt slarvigt och oseriöst språkbruk, som hör bättre hemma på ett forum eller i en kommentar. Det tål att sägas igen – RIKTIGT irriterande.

I god förbättringsanda tycker jag därmed att ni ska göra följande:

I . Kvalitetssäkra sidan. Ta fram ett policydokument för hur era skribenter ska skriva. Det finns mängder på internet, det är bara att googla fram något bra. Nu menar jag inte att ni ska skriva på ett överakademiskt och tråkigt sätt – utan jag föreslår flödande, lättförståelig och korrekt svenska som ledord. De skribenter som inte håller standarden kan därmed faktiskt lära sig något, och vill de inte rätta sig efter detta föreslår jag att ni gör er av med dem. Ni har blivit en mer kommersiell sida – ni måste därmed ställa krav på era skribenter. Ni har ju för tusan kollegor som skrivit/skriver på PCG – använd dem. Kan ni erbjuda en jämnare textkvalitet tror jag att både läsarna och skribenterna skulle trivas bättre.

II.Kvalitetssäkra recensioner. Jag har varit slarvig med att läsa era recensioner det senaste halvåret, men det verkar som att folk har massor av synpunkter på dessa. Men låt en recensent som gillar den genre ett spel faller inom recensera spelet – och instruera recensenterna att skriva lite om varför de gillar den relevanta genren. Kanske kan det vara så att ni behöver göra om er struktur för hur spelrecensioner går till över huvud taget? Alltså, recensenter som brinner för genren – och är ärliga med att de faktiskt gör det i recensionerna, en ny struktur för hur man recenserar – och kanske till och med en diskussion om betygsystemets vara eller icke vara?

Folk har skitsvårt att ge konstruktiv kritik på ett forum – som vanligt – men det finns fortfarande guldkorn i den här tråden. Vaska fram dessa.

Och lycka till. Ni har fantastiska förutsättningar för att vara den bästa svenska spelsajten med ett härligt och engagerat community.

Tack. Och hoppas du kanske skriver i alla fall ett till inlägg. Jag ger dig en tidsfrist på tio år. Eftersom flera säger sig störa på kvalitén, som jag överlag tycker är bättre än någonsin på många plan, så måste vi rannsaka oss själva. Det är ju trots allt mitt och Tompas jobb, som redaktörer, att se till att texterna håller rätt nivå.


signatur
12
Skriv svar