Planen på att förstöra våldsamma spel sprack

Medlem

Nån som minns Judas Priest rättegången? Två killar satt och rökte på, drack öl och lyssnade på Judas Priest. Sen gick de ut på en kyrkogård och sköt sig själva till döds, i huvudet med ett hagelgevär. Detta blev alltså bandet stämda för av föräldrarna. Det var nämligen ett ljud som lät doit när man spelade låten baklänges, vilket föräldrarna menade var en medveten uppmaning till självmord av bandet..
Har ni tid, kolla gärna upp rättegången mot Dee Snider, Twisted Sisters, om ni som jsg, tycker att moralpanik är en obegränsad källa till humor..


signatur

-With great moustache comes great responsibility!

Medlem
Skrivet av Traveller in time:
Skrivet av eddie the eagle:
Skrivet av Kuci:
Skrivet av bjosarn:

De kanske borde se till att fixa bättre sociala skyddsnät i första hand, i andra hand försöka få bort skjutvapen från vart och vartannat hem.

Ne men vafan, alla amerikaner behöver ju en halvautomatisk automatkarbin i hemmet och en glock i byxfickan när de är ute ifall det kommer nån... buse

Dessvärre är det ofta så i vissa familjer, jag såg ett program.

En familj hade över 60 olika vapen liggandes överallt. Nu hade de inga barn men de hade alltid pistoler på sig och i bilen, och på olika ställen i huset (vid fåtöljen mm) plus ett enormt vapenskåp där man hade allt från pistoler och jaktgevär till automatkarbiner och k-pistar.

Någon annan som märkt ökningen av vapen relaterade/glorifierande program på Discovery Channel?
"Gun Smoke" till exempel. Som American Chopper fast moddar vapen, som om den åttaåriga flickan behöver ett lättviktigt råsa-målat pumphagel.

även de unga borde få ta del av den härliga friheten !


signatur

Now you're playing with power... NOW YOURE PLAYING WITH FUCKING SHIT, YOURE BETTER OFF FUCKING SHIT THAN FUCKING WITH THIS FUCKED UP SHIT

Medlem

Och vad ska de sedan skylla på då när alla våldsamma spel och filmer är borta?

Medlem
Skrivet av Lepr:

Suttit i timmar och debatterat mot diverse nutjobs angående just detta, dragit fram all statistik etc men icke.
Inte ens förslag som att bara ta bort semi auto rifles går hem det minsta, då deras ärkefiende "the goverment" kanske kan bli korrupt och då skall det vara på lika villkor.

Det är pistoler som borde bannas om något; 2011 blev 323 personer mördade med gevär (alla typer av gevär) medans 496 blev mördade av "blunt objects". Semi-automatiska gevär är en ganska liten faktor i det hela. Handguns har 6220 mord i listan. http://www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2011/cr...

En federal lag är dessutom inte helt optimalt om man tittar på hur folk är fördelade i staterna. Wyoming är ungefär halva ytan av Sverige men har bara en halv miljon invånare och många är bönder eller boskapsuppfödare eller på något sätt inblandade i den industrin. De använder sina gevär både för jakt och för att hålla borta skadedjur (präriehundar och kaniner gräver hål som boskap sedan bryter benen i, t ex, för att inte tala om vildsvin som är samma problem där som här).

Sedan så blir laglydiga vapenägare upprörda över snacket om vapenlagar av samma anledning som datorspelare blir upprörda av DRM; de ses som kriminella utan att faktiskt vara det.

I Texas som har ca 500k med CHL (Concealed Handgun Licence) och ett totalt invånarantal på 26miljoner så dömdes 120 personer med CHL under 2012, totalt dömdes 63679 ( http://www.txdps.state.tx.us/RSD/CHL/Reports/ConvictionRatesR... ). Det betyder att ca 0,24% av folk utan CHL dömdes och 0,024% av de med CHL dömdes.

Men visst, i en drömvärld så har ingen vapen.

Medlem

Det var nog en god tanke bakom. Hade blivit jobbigt att bränna cyberspace för att komma åt digital distribution bara.


signatur

Har jag drabbats av PMA? Positiv Mental Attityd.

Medlem

Tänk om "föräldrarna" bara hade vett nog att följa de åldersgränser som finns för spel, film, vapen, alkohol m.m. och inte kringgå de systemen.
Jag skulle njuta mer av gaming om jag slapp p12or i 15-18+ spel, det vore underbart. Gatorna skulle bli betydigt lugnare om vuxna slutade köpa ut alkohol till fjortisarna, vilket dessa ungdomar är, om de höll sina vapen inlåsta och säkrade eller helt sket i att skaffa några etc.

Medlem

haha, vilka puckon! lämna in alla spel som man redan lagt in på steam och låt dem förstöra de fysiska skivorna. låter som en bra deal alla fall!

apw
Medlem

http://www.upworthy.com/angry-gun-advocate-loses-it-live-on-c...

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ror9v2LwHoY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/t-v1UXFMzl0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

nuff sade, this is what u dealing with

12
Skriv svar