Svenska tv-serier som spel

Medlem

Rapport: Reloaded!

Medlem
Medlem

Telltale's The Walking Dead: Hem till midgård

Medlem

Oj vad många intressanta utannoseringar!

Blir mycket bra spel till sommarn


signatur

Everybody needs help.

Medlem

X-Factor: Enemy Unknown - spelet där du styr en jury av de mest hårdkokta prisjägarna i denna galax, som blivit inhyrda att leta rätt på utomjordingarna som infiltrerat Sverige, poserande som omaka sångtalanger.

... själv tycker jag om lättsamma humorartiklar såsom dessa.

Medlem

Diggade world of hemmafruar. Anna anka får vi passa oss för då :P.

Medlem
Skrivet av slarron:

Diggade world of hemmafruar. Anna anka får vi passa oss för då :P.

Raidboss 40 pers, droppar fet tier 2 loot!


signatur

Videomupp

Medlem

Fz börjar få lite att skriva om eller..

Medlem

Ridskolan som spel hade inte varit fel.


signatur

PC - PS4 - PS3- PS Vita - Wii U

Medlem

Petra Hultgren skadar inte som spelfigur.

Medlem
Medlem

Kul artikel! För att vara lite seriös, finns det väl svenska TV-program som mycket väl skulle kunna göras i spelform och kanske redan finns? Jag tänker i första hand på "På spåret" som man inte ens behöver fundera på spelmekaniken förrän man börjar att implementera.

Rederiet skulle säkert gå bra, det kan ju inte gärna bli mer urflippat än det första grafiska textäventyret Dallas Quest i mitten av 1980-talet, spelet som nästan helt saknade förankring i TV-serien med samma namn.

Skulle man kunna göra något bra av Hem till byn? Med tanke på att TV-serien funnits i typ 40 år och kan gå minst 5-10 år mellan varje ny säsong finns det gott om utrymme för en interaktiv fortsättning samt förstås att fansen lärt sig vänta på uppföljare. Frågan är om det skulle hinna komma nya konsoler och PC-hårdvara oftare än att det kom en uppföljare till den tänkta spelserien Hem till byn.

De flesta dokusåpor, lek- och tävlingsprogram brukar vara inköpta format så där är det tveksamt hur svenska de skulle kännas.

12
Skriv svar