Speldemos – skadligt för försäljningen?

Medlem

Är väl mer etablerad fakta än spekulation att det försämrar försäljningen med ett demo till ett spel som redan har bra hype-skjuts.

När hypen lagt sig några månader efter släpp eller till ett spel med lite/ingen hype är väl där demos fortfarande har en plats.

Ni som tycker det är idiotiskt att demos inte släpps får nog tyvärr hacka i er det. För det är mer eller mindre fakta att det säljer mindre. Så då får ni välja om ni vill skylla på kapitalismen eller er själva, något annat går inte direkt.


signatur

subterranean homesick alien

Finns väl inget diskutera? Får man spela ett demo på skit, köper man inte skiten. Får man spela ett demo på nåt man blir intresserad av, köper man förmodligen det. Sen kan man ju faktiskt också lyckas göra ett DÅLIGT demo av ett BRA spel, men då får man ju skylla sig själv och tänka efter istället.

Det här är ju bara nån som surrar i luften, jag kan lika väl säga; Företag som INTE släpper ett demo, förlorar försäljning för att folk väljer att 'provspela' en illegal kopia istället. Sedan spelar dom ut spelet i den illegala kopian då dom likaså är igång, sen köper dom inte spelet.

Skriv svar