Geforce 3D Vision Hjälp

Inaktiv
Geforce 3D Vision Hjälp

Hej jag behöver hjälp med 3dvision har köpt en ny skärm för ca 2 månader sen en philips briliance 230c...
Så jag har läst lite hur 3d fungerar men sen står det att man måste ha 120hz? Min skärm är full hd lcd 2ms responstid.. Och när jag kollar på egenskaper på skärmen så står det max 60hz ? Så 3d funkar inte på min skärm?

Och ni som har 3dvision är det värt att köpa det? Vad har ni för skämar?
Vill veta innan jag köper det .. Mvh

Medlem

3d Vision kräver en 120hz skärm, din skärm har alltså inget stöd för detta.

Jag kan rekommendera det starkt, spelupplevelsen blir grymt mycke bättre. Jag har en ViewSonic VX2268WM och jag är helnöjd med den. En annan skärm är Samsung 2233RZ, den är väldigt lik ViewSonic, dock några hundra kronor dyrare.

Var dock beredd på att ha en kraftfull dator. 3d kräver att två bilder renderas, en för varje öga. Spel som redan är tungkörda, Crysis, Metro 2033 osv, är inte ens att tänka på i 3d så länge du inte har en kraftfull dator, Geforce 400-serien eller andra värre kort i SLI är att rekommendera om du vill maxa spel i 3d.

Medlem

Det är en härlig känsla att spela i 3D, nu finns det spel som har väldigt bra stöd för det och dom som har sämre. Nvidia har en lista som uppdateras hela tiden.

Testade att köra Metro 2033 i 3D, har aldrig sett så bra atmosfär tidigare i ett spel. Dock är det väldigt krävande som Mahone säger.

Köpte mitt på komplett för 4.295:-. Då är det en 120hz skärm och ett par glasögon.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=451112

Spel som stödjer 3D Vision

Vad du behöver

Systemkrav


signatur

-^-^--^-The sound of a bat cutting through space and time-^-^--^-

Inaktiv

Okej så jag måste köpa en ny skärm funkar det inte med andra 3dglassögon som tex´ http://www.google.se/imgres?imgurl=http://image.made-in-china...

Man känner säg lurad när dom kommer med nya saker att man behöver byta ut saker som man inte behöver finns alltid andra lösningar till att man inte behöver byta ut skärm och grafikkort och massa .. Allt kan juh vara inbyggt i glassögonen eller vad tycker ni ?

Medlem

Kan inte svara på om dom där glasögonen funkar.
För det är bara skärmar med "Geforce 3D Vision Ready" märke som funkar med nvidias grejor.

För om du använder fel skärm så får du bara ett flimmer, ungefär som när du använder en videokamera och filmar en skärm.


signatur

-^-^--^-The sound of a bat cutting through space and time-^-^--^-

Inaktiv

Men dom gör så både tv och pc blir i 3d så man behöver inte ha dom där 3dvison? Och en ny skärm eller ett nytt grafikkort om det är rätt som det står på den varan

Medlem

Har man glasögon med inbyggda skärmar, en för varje öga, så tror jag att det blir mycket mer påfrestande för ögonen än med shutter-tekniken. Upplösningen på glasögonen du länkade till har en upplösning på 640x480, inge vidare imponerande direkt. Dessa glasögon får mig bara att tänka på Nintendos största flopp, Virtual Boy. Där kändes det verkligen som att ögonen började blöda efter ett tag.

Kan starkt rekommendera att du testar detta
http://www.iz3d.com/driver

Med det programmet så kan du med hjälp av gamla retro anaglyfglasögon (rött & blått) få en bild om hur 3d känns och samtidigt få veta om din dator klarar av Nvidias 3d Vision.

Eller så kan du testa utan glasögon och ändå få veta hur vida din dator klarar av påfrestningarna. Får du en bra och stabil fps så rekommenderar jag att du skaffar en 120hz skärm och ett par 3d Vision glasögon.

1
Skriv svar