Recension av "war thunder" efterfrågas

Medlem
Recension av "war thunder" efterfrågas

Som i dagsläget är i open beta för allmänheten.


signatur

Star citizen - swedish umbrella. Ett ideellt svenskt nätverk mellan organisationer och enskilda spelare.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/apN3dqYGM7

Medlem

Någon recension får du inte av mig men lite kort kan jag säga att det är ett fruktansvärt bra spel. Och det kommer bara bli bättre med tanks och båtar och det kommande world war mode.

Nuvarande ekonomin kan dock vara rätt oförlåtande mot spelare som inte är så duktiga. Men den tweakas hela tiden. Hoppas dom hittar en bra balans snart.

Devs har en riktigt bra och öppen relation till communityn och varannan vecka hålls det Q&A på en TS3 server där du kan fråga dom om precis allt. Förra veckan var bl.a Gaijins VD där.

Grafiken är i sina stunder helt otrolig och ändå flyter allting bra riktigt, riktigt bra.

Upplägget med 3 olika modes. Arcade, Historical Battle och Full Realism Battle är också bra. Har du ingen joystick och är ute efter lite action i flygplan en timme eller två, så har du arcade. Har du joystick, trackIR och gillar flygsimulatorer så har du Full Realism. Och där i mitten har du Historical Battles där det går lika bra och flyga med mus och keyboard som med joystick.

Har plöjt ner snart 300 timmar i detta spel sedan öppna betan startade och kommer nog döda många timmar mer i framtiden.

Medlem

Har sett på lite gameplay videos och så har några polare testat. Verkar suga imo, helt enformigt spel och inge teamplay överhuvudtaget.

Medlem

jag har testat det lite grann nu och jag drar många paralleller till World of tanks på både grafik och research-området, men när det gäller teamkänslan så tycker jag att den är bättre i war thunder eftersom här kan du lättare flyga ihop med dina vänner och spelet i sej är så mycket snabbare så att om du har ett bra teamwork så vinner du med råge emot spelare som inte teamar.

Spelade med en vän igår för första gången. Som vi ägde upp dom som spelade på arcade-mode. Jag tror att bristen på teamwork handlar mer om spelarnas ignorans och/eller erfarenhet av flygsimulatorer. de som spelat IL2 sturmovic har säkert ett stort övertag mot nya spelare då man lär sej att teamwork är nyckeln till vinst eller förlust. Har man en "wingman" så behöver man inte oroa sej för att bli nerskjuten bakifrån ^^


signatur

Star citizen - swedish umbrella. Ett ideellt svenskt nätverk mellan organisationer och enskilda spelare.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/apN3dqYGM7

Medlem

Testade lite World of Warplanes först, och tyckte inte det var så kul. Tog lång tid mellan striderna och flygplanen kändes mer som båtar än plan. Efter att ha testat War Thunder tycker jag att det är mycket bättre, både kontrollerna och känslan men framförallt skademodellen. Det är klart man ska kunna skjuta av en vinge eller sätta eld på motorn.

I World of Warplanes åkte jag runt med en brinnande motor, propeller som ej snurrade och 2 HP i fem minuter utan problem. Sådant förstör mycket för mig. Även om jag önskar att War Thunder hade tagit mer från IL-2, så är det iallafall mycket närmare än vad Warplanes är.

Medlem

Har spelat det endast några få timmar.
Det jag tyckte var tråkigast var bristen på spelare i de realistiska spellägena, alla verkade samlas på Arcade.
Och där är man som joystickstyrare tydligen i underläge då det lär vara mycket lättare med mus/tgb pga assisterande styrning och hjälpmedel.

Nu är jag inte någon vidare flygare till att börja med, men om jag inte ens kan utmanövrera mus/tgb pga speldesign så är jag inte intresserad av att fortsätta.

Men jag håller ett öga på det, ser fram emot vad som komma skall. Någon sorts WWIIOnline fast flygbaserat vore riktigt nice, speciellt om jag någonsin får klart simpiten


signatur

"AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER."

Medlem
Skrivet av Soulless:

men om jag inte ens kan utmanövrera mus/tgb pga speldesign så är jag inte intresserad av att fortsätta.

Kan du inte utmanövrera spelare med mus/kb i HB/FRB när du använder joystick borde du spela något annat. Det kan jag verkligen hålla med om. I arcade kommer du aldrig kunna konkurrera med mouse aimers. Du vet ... det kallas arcade. Gjord för spelare med mouse/kb.

Kön till Historical Battle är kanske 2-3 minuter, instant om du ställer in rätt tier i rätt nation.

Medlem

Jag förstår dej precis när du nämner detta problem att mus/tangentbord är lättare än joystick i arcade-mode. lite synd tyckte jag med i början, men sen när jag insåg att man typ blev tvungen att ha joystick i realistiskt läge (och dessutom cockpit-läge) så blev jag överlycklig. det känns som att dom tänkt både på casual-gamers och hardcore-spelarna på samma gång. Jag kör för tillfället både med mus/tangent och joystick beroende på vilket läge jag spelar. funkar underbart!


signatur

Star citizen - swedish umbrella. Ett ideellt svenskt nätverk mellan organisationer och enskilda spelare.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/apN3dqYGM7

1
Skriv svar