SteamBox - Något för mig?

Medlem
SteamBox - Något för mig?

Jag har rätt dålig koll på hårdvara, skulle behöva lite råd!

Jag är rätt sjukt taggad på Rome 2: Total War, men sitter endast med en macbook som jag pluggar och surfar med. Att köpa ännu en laptop med mer kraft känns dumt, och en stationär har jag inte plats för och det skulle kännas dumt om den stod och sov under perioder då jag spelar mindre. Jag funderar på om den kommande steamboxen från valve kan vara en lösning, men vet inte hur pass mycket för pengarna en sån manick skulle ge. Jag gillar många pc-spel som antingen fungerar kasst eller inte alls till min mac.

Vad är era intryck av infon som släppts? Låter jag som någon den skulle passa? Tacksam för svar!


signatur

Remember when you were young? You shone like the sun

Medlem

Jag har precis samma problem så ifall det är någon som vet så vore jag lika tacksam som trådstartaren!


signatur

Submission is for the weak

Medlem

Den enda maskin som spekulerats vara SteamBox är Xi3 Piston (Valve samarbetar inte med Xi3 längre) men en sådan maskin går loss på 1000 dollar om man vill ha NÅGON form av hårdvara för att köra (starta!) spel, men det berättigar inte priset. Det är storleken man får betala multum för.

http://www.neowin.net/news/valve-no-longer-involved-with-xi3-...

http://xi3.com/buy_now-piston.php

TotalBiscuit's spekulationer om Xi3 Piston (hårdvaran kan ha ändrats sedan denna video)
http://www.youtube.com/watch?v=aKegasZa5P8

Men om det fortfarande är samma hårdvara som TotalBiscuit läste om så BORDE maskinen inte kosta mer än 150dollar, tyvärr så gör de en "Apple" av det hela.
För 1000dollar (ca 10.000 inkl svensk moms) får man en väldigt bra HTPC eller en laptop som klarar av spel.

Sweclockers är på Computex där de visat Lian Li's nya chassin (om man är ute efter små chassin) som ändå kan husera kraftfull hårdvara med t.ex. Asus GTX 670 DC mini
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9f3Kfw...

Medlem

Du kan ju annars bygga ihop en väldigt liten dator med hjälp någon av AMD's apu:er.

APU= Accelerated processing unit, en typ av datorprocessor med flera olika integrerade processorkärnor till exempel CPU och GPU kärnor.

Grafiken är inbyggd i processorn så att du kan använda väldigt små chassin, och eftersom du inte behöver köpa ett grafikkort drar det även ner priset.

Du kommer självklart inte kunna maxa alla nyare spel med den, men har sett klipp på youtube där folk lirar bf3 och farcry3 och liknande på den iaf.

Medlem

Hmm, det lät ju inget vidare, tack för infon! Vad skulle det kosta med en APU om man inte är kräsen vad gäller grafik, men vill kunna ha bra flyt?


signatur

Remember when you were young? You shone like the sun

Medlem
Skrivet av HinduTimes:

Hmm, det lät ju inget vidare, tack för infon! Vad skulle det kosta med en APU om man inte är kräsen vad gäller grafik, men vill kunna ha bra flyt?

AMD's A serie är väl det bästa man kan välja då Intel ligger lite efter med tanke på pris/prestanda. Då är nog denna det bästa man kan köpa idag:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=783154
http://www.inet.se/produkt/5308724/amd-a10-6800k-4-1-ghz-fm2

http://www.sweclockers.com/recension/17044-amd-a10-6800k-och-...

AMD's egen info om A-serien:
http://www.amd.com/uk/products/desktop/processors/a-series/Pa...

Nu har jag inte orkat kolla igenom alla tester då jag är rätt trött men om du vill komma i närheten av prestandan av AMD A10-6800k med en Intel processor så är Core i7-4770k det närmaste alternativet om du inte överklockar själv. Men den processorn kostar 1000kr mer, vilket kan istället gå till ett moderkort eller något annat.

1
Skriv svar