Inaktiv
Frågor om eve

1. är det värt att börja spela eve, just nu spelar jag wow, guild wars, warhammer online och andra fantasy spel men dom börjar bli riktigt tråkiga...

2.vilka "proffesions" finns det som man kan tjäna mycket ISK på?

3. kommer folk att jaga dig och hata dig om du är en pirat eller finns det typ pirate corps där man kan groupa upp med andra pirater och stå emot pirat jägare?

4. hur lång tid tar det för att få ett skepp som är bra nog attbörja med piracy?

5. vilken ras är bäst för piracy?

6. kommer det ta lång tid innan jag kan börja betala månads avgiften med in game cash?

Medlem

1. Det är alltid värt att börja spela EVE. Jag startade själv nyligen 2 nya konton. Bara man specialiserar sig tidigt så tar det inte lång tid att göra något vettigt. På en vecka kan du flyga runt och ta ner skepp större än ditt eget från andra spelare med liten tur och skicklighet.

2. Det finns inte specifika professions som i andra spel. Det finns massor av sätt att tjäna ISK på, din fantasi sätter gränserna. Det vanligaste är väl dock att köra uppdrag eller frakta saker, kanske bygga lite osv. Men sen finns det ju flertalet andra. Leka börshaj eller lura folk på pengar osv.

3. Det finns spelarstyrda piratföretag, japp. Du kanske blir hatad av vissa men det är ju bara en fördel. Har man tur får du hatemails!

4. Inte alls lång tid. En vecka?

5. I början skulle jag nog säga Minmatar, flyg en Rifter.

6. Det beror på hur flitig/uppfinningsrik du är.

Inaktiv

kan spelet funka på en ungefär 7 år gammal dator? datorn pallar aion och warhammer online men med lite lag.

wow klarar datorn fin fint.

och går det att ta 14 dagars trial och lägga till cd-keyn från spelet direkt så man får 14 dagar extra?

Medlem

Vill du betala gametime med isk får du nog lära dig lite om trading

Sälj två gtc eller nått så du får ett bra start kapital, kolla market vad som säljs/köps. och sätt igång, du kommer dock vilja ha dedikerad alt för det.

* googla ett program som heter eve trader om du nappar på det btw, ovärderligt program*


signatur

jepp du gissade rätt! jag är dysslektiker.

Inaktiv

ska nog köpa det från steam så fort jag har pengar

Medlem

Datorn klarar nog EVE om den klarar de andra spelen.

Du kan ta ett 21-dagars trialkonto, köpa spelet och aktivera nyckeln direkt och få 51 dagars speltid totalt.

Inaktiv

jag ska åka hem idag lite senare och börja ladda ner eve clienten ska bli riktigt kul att få testa, just nu känner jag mig dock riktigt trött p.g.a att jag inte kunnat sova på hela natten (URK!)

Inaktiv

köpte det just från steam installerar nu och jag kommer försöka lära mig hur man spelar btw styr man med WASD?

Medlem
Skrivet av martin11:

köpte det just från steam installerar nu och jag kommer försöka lära mig hur man spelar btw styr man med WASD?

Nej, du styr med musen.


signatur

(batsman) Det enda som är större än njutningen av ett avklarat arbete, är att skjuta upp det till morgondagen.

Inaktiv

det var otroligt kul att warpa runt i min nya slasher

Inaktiv

Jag har vara pirat hela mitt eve liv så jag ska besvara din frågor!

ca 7år sen jag började, kanske 3 års speltid.

1. Ja EvE är riktigt riktigt bra. För min del är PvP det roligaste. Försök hooka upp med schysst folk så är det svårslaget.

2. Industry är helt klart mest lönande (men tråkigt tycker jag). Trots detta hade jag en alt industry charachter som tjänade nog med pengar för att betala månads avgiften till 2 konton genom att lägga kanske 15-20min om dagen på den. Att träna denna tog kanske 2 månader. MEN det vetande om eve jag var tvungen att ha för att kunna tjäna så mycket och också startkapitalet kan nog ta runt 6månader att tillägna sig.

En hel del EvE spelare och wanna be pirates (som jag ser det) försörjer sin PvP antingen genom att betala riktiga pengar för isk. Eller så har man en mission runner, industry alt som tjänar dessa pengarna åt en.

3. Nu förtiden är alla "pirater" om det ges tillfälle. Alla skjuter på alla. Det var roligare förr när säkert 90% av eve var carebears eller 0.0 "fånar" som bara brydde sig om att tjäna pengar och var shyssta mot varandra. Då blev folk riktigt arga när man sköt dom eller begärda ransom för deras skepp. Nu är det så vardagligt att alla vet vad som gäller. Men 90% av eve nu bryr sig bara om sina PvP killboard stats så överallt letar folk lätta byten. Nu generaliserar jag grovt men på ett ungefär så.

4. Rifter eller incursus klar på 1-2 veckor. I början kommer du dö mest och inte få död på så mycket. Men med lite vänner i spelet eller lite mer tid investerat kan det vända snabbt.

5. I dagsläget Minmatar utan tvekan. Rifter, rupture, hurricane, dramiel, vagabond, cynabal är några av de bästa solo skeppen och de mest mångsidiga. Men gallente är också bra och gör jäkligt mycket dps något jag föredrar i dags läget när nästan allt man ser är en fälla. Gäller att döda innan förstärkning kommer.

6. Som sagt jag skulle säga ca 6månader och 1-2månaders träning med en industry gubbe. Om du går stenhårt på den vägen säkert tidigare men då får du lägga mycket energi på att fundera ut hur allt fungerar och kommer inte hinna med mycket PvP. Vill du PvPa under tiden kanske ett år.

Slutligen. Mitt liv som pirat i EvE har alltid handlat om en sak. Att endast genom PvP försörja mig. Att aldrig göra missions, aldrig hålla på med industri eller mining. Jag har faktiskt aldrig ens gjort en lv 2 mission. Jag har sen jag gjorde denna gubben fått alla min isk i spelet genom PvP. I början snodde jag loot från skepp som andra dödade. Men kom snabbt i det läget att jag kunde förstöra skepp själv eller hellre att jag kunde ransoma dem och släppa dem lösa i utbyte mot isk. Kom på en oväntat setup på ett skepp ingen annan använda (celestis men funkar inte längre) och ransomade skepp värde 50-100ggr mer än mitt eget. Så vissa ransoms gav mig pengar till 50-100 nya skepp!

Nu är jag fattig student och var ett tag när jag spelade kanske 2-3 ggr per vecka detta ger inte isk till att betala för sin speltid med in game cash så jag gjorde en industry alt som tjänade så mycket att jag kunde spela gratis, men jag höll fast vid mitt motto att endast använda isk till skepp m.m. som jag fått genom PvP.

Jag hitta likasinnade människor i eve efter ett tag som precis startat "the bastards" där jag nu varit director lääänge men inte varit online på ca 9mån. Vi är ett pirat corp där vi försörjer oss endast på vår PvP, till skillnad från många andra hedrar vi alltid ransoms. Att åka runt med bling bling skepp och se cool ut som man spenderat timmar i missions för att få eller betalat riktiga pengar för är inte vår grej. Målet är att endast genom PvP försörja sig och många i corpet betalar sin speltid med isk de fått genom endast PvP. Det tycker jag är coolt som fan och tror det är ganska ovanligt i eve.

Du kan besöka vår hemsida här http://www.the-bastards.com/

och läsa om hur exakt vi gör för att livnära oss på vår PvP här
http://wiki.eveonline.com/en/wiki/The_Bastards_(Player_corpor...

och en blogg av en gammal pirat vän som just nu är CEO för vår corp
http://i-pirate.blogspot.com/

Vi slutade rekrytera lovande noobs för några år sedan men är du sugen på något liknande så sätt det som ett mål och joina ett liknande corp efter några månaders träning.

Var kräsen med corps. Bara för att ett corp suger och du har tråkigt behöver inte betyda att det är så eve är. Prova många saker innan du bestämmer dig för vad du vill

Inaktiv

spelet funkade bra på pappas dator och funkade bra på den här tills error rutan började komma...

jag har ju spelet nu och en rätt bra rifter

ni kan läsa om mitt problem här: http://www.fz.se/forum/thread.php?id=99943

skulle vara jätte bra om någon kunde lösa skiten annars äre bara att vänta tills jul och spela varannan helg framtills dess

för vid jul hoppas jag på en ny dator

och 1 till fråga är det som dom flesta andra mmo spel att man kan cancela subscription när som helst?

Inaktiv

ja man kan cancela när som.

ingen aning om det problemet.

Inaktiv

laddade ner nya drivrutiner till grafik kortet och nu funkar allt

1
Skriv svar