Fortsätt spela – skabbhotet avblåst!

Medlem

Försöker du verkligen vrida det här till något så dumt? Veeeeeerkligen?

Redaktör
Skrivet av krad:

Jag minns när man spelade TV-spel på 80-talet. Så satt man väldigt nära varandra och sov över hos polarna, men inte fan fick man skabb av det. Är inte det lite märkligt? Det är tråkigt när en överläkare inte berättar hela sanningen.

Kan det vara så att det beror på någonting annat som inte håller sig inom den politiska korrekthetens svär? Det har på senaste 10 åren dykt upp en mängd konstiga sjukdomar som vi utrotat här i norden... Av någon konstig anledning sprids nu tex TBC och anda former av smittor

Om jag tolkar ditt inlägg rätt pekar du indirekt ut invandrare som orsak till smittspridning. Inte nog med att det är irrelevant - nyheten handlar ju om att det INTE är särskilt stor risk att få skabb - det är också riiktigt fult gjort.

SMI listar några teorier till varför skabb blir vanligare, Eller berättar inte heller de hela sanningen?

Citat:

Det finns olika teorier om varför antalet människor som drabbas av skabb ökar i Sverige. En förklaring kan alltså ligga i att det här, liksom i resten av Europa, nu finns skabbdjur som misstänks vara resistenta mot Tenutex. En ytterligare förklaring kan vara att skabbdjur blivit mer virulenta och därför lättare kan orsaka så kallad krustös skabb. Denna form av skabb verkar bli mer vanlig i Sverige och drabbar framför allt äldre med nedsatt immunförsvar eller patienter med till exempel aids.
Skabb är en kontaktsmitta och vid vanlig skabb är smittan ofta begränsad till familjemedlemmar och andra nära kontakter. Vid krustös skabb smittas däremot även människor utanför familjen, till exempel en behandlande sjuksköterska eller annan vårdpersonal. Att skabb smittat personal och patienter inne på vårdinrättningar är något vi sett flera exempel på de senaste åren.
Ökningen av både krustös skabb och vanlig skabb beror troligen också på hur vi och därmed skabbdjuret lever. Man har spekulerat i ett ändrat socialt beteende – att det till exempel i dag förekommer skabb hos tonårspojkar, något mycket sällsynt för tio år sedan, kan bero på att dagens ungdomar spenderar mer tid inomhus. Att vi i dag lever tätare tillsammans påverkar smittorisken.


signatur
Medlem

Hygien, levnad och matvanor.

Har man otur kan man få skabb bara genom att prova kläder!
Så att det inte smittar eller att svårt att få det är rent skitsnack!

12
Skriv svar