Inaktiv
Game over

Jag kanske är aktiv på FZ och kollar på Youtube filmer där andra spelar. Men, jag har inte haft en Pc på ca 1 år och PS3an såldes för ca 5 månader sedan. Det enda jag har en DSi som jag ägt i 1 vecka. Men som är till salu pga tappat intresse.

Är idag 28 och har tappat intresse för spel rejält den senaste tiden. Det var helt klart roligare förr när det gällde spel. Men idag så suckar jag bara på de flesta nya spel och nyheter där "gamers" sprider galla på allt möjligt osv. Hatet har även det ökat rejält den senaste tiden. Youtube är nog en av värsta av alla "communitys" på nätet. Och det är "coolt" och vara en gnällare/hatare också tydligen.

Folkuniversitetet, innebandy, gymmande, socialism, relationer osv tar all min tid just nu när det gäller livets timmar.

Hur ser det ut för er som hänger här? Lirar ni spel lika mycket som när ni var unga?

Medlem

Jag är en som spelar mer och mer på ålderns höst (36 år). Det är nog mest för att när jag var yngre fanns inte onlinevärlden. Jag spelar mycket men jag umgås utanför den virtuella världen också. Singel som man är har man bara sig själv att tänka på


signatur

C-64, 64kb RAM, The Final Cartridge III, 5,25" 1541-II, WICO Bathandle <---In action Spelmusik

Medlem

Har tröttnat rejält på att spela, men det finns vissa spel som jag har fastnat för istället. Tycker att spel idag inte riktigt frestar en som det gjorde när man var yngre. Då var dem flesta spelen skitskoj. Stör mig också på allt det där med ''gamers'' och sånt skit på youtube speciellt. Är extremt trött på alla som ska kommentera spel och tjäna pengar på det. Vad är det för jävla jobb? Och då ska vi inte nämna E-sport som jag tycker är ett enda stort skämt. Att det överhuvudtaget kallas ''sport''. Herregud.

Nej istället för att spela dem här trendiga survivalspelen så ska jag boka en kurs i överlevnad. Kommer bli skoj

EDIT: Jag är bara 20 och jag är redan ganska trött på spel. Tyvärr.

phi
Medlem

Det går i perioder för min del men jag spelar definitivt mycket mindre nu än för bara några år sedan. Jag har gått och blivit en sån där jobbig casualspelare men lika förbannat köper jag en massa spel på steam, backar spel på kickstarter och följer spelbranschen så gott det går.

Jag är däremot mer intresserad av indiespelen idagsläget för det känns som att det är där man kan hitta nya och mer intressanta spel.

Medlem

Jag bara orkar inte sätta mig in i nya spel längre. Man vill spela dem på ett hyfsat "competetive" nivå men då krävs det timmar!!! som man inte längre orkar lägga ner.
Spela spel för att vara noob för evigt är inte min grej men man blir gammal, lat, och vill/tål inte bli ägd av barn.
Så man lägger ner.


signatur

“Too weird to live, too rare to die”

Medlem

Går i perioder för mig, ibland sätter jag inte igång ett spel på 2 månader och ibland spelar jag 8 timmar per dag, beror helt på mitt humör och ifall det finns något jag vill spela.

Medlem

Jag spelar fortfarande rätt mycket. Måste dock medge att det inte har riktigt samma förmåga att trollbinda som förr i tiden. Är dock inte säker på att det är spelens fel. Nuförtiden så tycker jag inte att någonting är lika kul som jag tyckte att spelandet var förr.


signatur

Jag tröttnade på min gamla signatur, men kom inte på något vitsigt att skriva som inte kändes fånigt, så det blev den här harangen i stället.

Medlem

Det går lite upp och ner som med allting annat.

Förr i tiden och även under högskoleperioden så kunde man lätt lägga 40+ timmar på spel i veckan. Men nu med ett barn, ett nytt jobb efter examen sen ska man lägga in gym/löpning och att försöka hålla de sociala relationerna igång med vänner, släkt och liknande så tar det sin lilla tid. Dock så hittar man lite tid över då och då, just nu blir det några matcher Hearthstone i veckan och lite Co-op med brorsan på Dragon's Crown

Har varit gamer sen jag fick mitt Nintendo 8-bit för några(*host*) år sedan, WoWade i 7-8 år och har i princip lirat igenom alla stora både konsol och PC RPG de senaste 10-15 åren, lägger fortfarande pengar på Humble Bundles och steam Sales men hinner aldrig spela genom spelen tråkigt nog, nuförtiden är det snarare brist på tid än pengar som stoppar en för att spela.

Trots det så letar fortfarande efter den där känslan man hade när man klarade Zelda 3 eller dingade 60 för första gången i WoW och ibland, men mer och mer sällan hittar man den.

Medlem

Det går i vågor i hur mycket jag spelar nu förtiden. Rent generellt spelar jag inte lika mycket nu som förr då jag, likg dig i ditt liv, har andra saker som tar upp min tid. Miljöfrågor och aktivism är något som driver mig frammåt och jag sätter det i första rummet kan man säga.
De spel jag haft roligast med den här generationen av konsoller är faktiskt Indie spelen då jag kan känna igen mig i den kritik du för angående spelen som kommer idag, många av de större släppen är inte så speciella.


signatur

Det finns bara tre grupper av människor i världen.
De som kan matte och de som inte kan det.

Medlem

Jag är en periodare.
Jag kollar fragzone varje dag och följer utvecklingen av diverse spel väldigt ofta men själva spelandet kommer och går.

För några månader sedan gick all fritid jag kunde avvara till TF2, dota2, counterstrike och planetside2.
Men efter någon månad så svalnade det och just nu spelar jag knappt något.

Före det hade jag en period i våras då jag investerade tid och pengar i flygsimulatorer, och spenderade åtskilliga timmar framför Falcon4 i min simpit som fortfarande nu står undanstuvad i förrådet i väntan på ork och pepp att bygga färdigt den.

Just nu spelar jag som sagt nästan inget men sakta kryper ett pepp fram att starta upp dota2 och TF2 igen.

Spel kommer alltid vara en del av mitt liv, men med åldern så kommer mycket annat in i bilden som jag prioriterar högre. Jag har även märkt att jag spenderar mer tid att följa utvecklingen av kommande spel än jag gör med att faktiskt spela dem när de släpps


signatur

"AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER."

Medlem

Det pendlar upp och ner beroende på hur jobbet ser ut just den veckan eller månaden samt sociala evenemang såklart. Trenden för mig hittills är ständigt mindre spelande för varje år, så därför håller jag mig gärna till korta men intensiva singleplayerspel med undantag för de riktigt välgjorda RPG-spelen och vissa MMO. När det gäller multiplayers, så blir det även där spel som man kan spela i kortare sessioner.

Snittar väl just nu på +- 10 timmar i veckan.

Medlem

Är inte heller lika spelsugen nu förtiden. Förr blev kunde man gräva ner sig i rollspel som Morrowind, Dragon Age, Zelda osv. Men nuförtiden orkar jag inte engagera mig och jag har inte lika lätt att sjunka in i spelen. Istället är det mer sociala spel som gäller. Super Smash Bros, Halo och Dota.

Jag vill spela singelplayerspel men varje gång jag startar upp en gammal favorit så tappat jag plötsligt lusten.

Kan bero mycket på att jag är arbetslös och har för mycket fritid...


signatur

Everybody needs help.

Medlem

Nu kanske jag räknas till unga då jag bara är 17 men jag kan redan känna nu att spel inte är lika roligt som när man var yngre, när jag fick World of Warcraft var jag runt 10 år och det var verkligen spelglädje på hög nivå, då hade ju även ens föräldrar lite mer koll på en när man spelade och man fick bara sitta en vis tid etc. Nu får jag i princip spela så mycket jag vill så länge det inte påverkar skolan eller hur jag mår Men jag spelar väldigt mycket fortfarande, men det är inte alls samma grej längre, kanske för att man gör/har gjort det för mycket eller att spel inte är lika bra som förr

Medlem

Jag spelar mycket mindre idag än jag gjorde när jag var ung och vacker. Vid den aktningsvärda åldern av 33 så har helt enkelt det "riktiga" livet fått en större del av min fritid.

Faktorerna är många. Ett äktenskap med en non-gamer, resor lite kors och tvärs, ett jobb jag älskar men som har oreglerad arbetstid och även förändringar av min fysiska form (tänk rund).

När många saker slåss om ens uppmärksamhet så fick helt enkelt spelandet stryka på foten. Efter jobbet ska det tränas och lagas mat. På helgerna vankas diverse sociala händelser och ännu mer träning.

Ett första tecken på att det gick utför var att datorn inte fick lika mycket kärlek. Istället gick jag över till konsoll och dess "lättare" spel. Det går att kicka igång, spela i en halvtimme och sen stänga av. Det passar mitt liv bättre just nu.

Något jag även lagt märke till är att mängden spel som går att fastna i ordentligt har blivit färre. Iallafall för mig. Jag la ner obegripligt många timmar på spel som Asheron's call 2 och World of warcraft. Baldurs gate i alla dess former tog med mig på äventyr i världar jag än idag saknar, och ibland drömmer om.

Livet går vidare, och vanor ändras och bryts. Jag ger mig in i den nya konsollgenerationen och kommer nog vara en spontangamer även i framtiden.

Sen om det är en dålig sak eller inte... ja det återstår att se.


signatur

The Emperor protects.

Medlem

Är 33 och har spelat sen 6 års ålder, det började på C64.
Spelar inte så mycket längre då det inte släpps några spel som är roliga nån längre stund och oftast stängs av efter en kvart.... Fast det vetifan om det har med åldern och göra - att spel inte är roliga
Senaste "avklarade" spelet var Dark Souls, ruggigt bra spel.


signatur

7800x3d, 7900xtx

Inaktiv

Fortfarande "game over" för mig. Inte ett enda spel sedan jag startade tråden. Gymmar nu alla dagar utom lördag/söndag. Fan det bästa jag kunde ha gjort istället för och lira pc/konsol typ sedan man fick Nes.

1
Skriv svar