PS4 kanske har mer kraft än va vi tidigare har trot

Medlem
PS4 kanske har mer kraft än va vi tidigare har trot

jag har som ingen kunskap i just det här så har inte mycket att säga. Men läs på mer i länken http://www.psu.com/a021679/PS4s-GPU-may-hold-more-power-than-...

Testpilot

Inte så konstigt alls , alla grafikkort numer tillverkas av samma grund och sedan i kvalitetskontrollen så stängs delar ner av kretsen (via hårdvara eller mjukvara) varvid man får de olika modellerna av samma familj av grafikkort.

Finns otaliga exempel där man via BIOS på sitt grafikkort (man flashar in en annan "hackad" Bios) kan slå på funktioner och därmed uppgradera sitt kort till nästa högre modell

Medlem

Har för mig att Sony brukar göra såhär på alla deras produkter? PS3an iaf.

Medlem

Eftersom de ska massproducera så många processorer så har de helt enkelt 2 kluster som felmarginal. Om det blir fel vid tillverkningen så kan de stänga av de 2 som inte fungerar istället för att slänga kretsen. Såhär har processortillverkare jobbat med olika prissegment sen första Intel Celeron, så det är inget konstigt.
Skillnaden är att det inte kommer någon budgetmodell av ps4, så får man tag på ett exemplar där alla kluster fungerar kommer man inte åt den kraften utan rejäla mjukvarumodifikationer. Dessutom så är kylningen anpassad för att inte använda alla, så lyckas man aktivera alla kluster så finns risken för överhettning i ett så slutet system.

Inaktiv

KANSKE?DET ÄR JU REDAN BEKRÄFTAT ATT SÅ ÄR FALLET;)

Testpilot
Skrivet av Martyrerna:

KANSKE?DET ÄR JU REDAN BEKRÄFTAT ATT SÅ ÄR FALLET;)

Trollar du eftersom du alltid skriver alla inlägg med stora bokstäver?

1
Skriv svar