Gaming/redigeringslaptop, högst 10k

Medlem
Gaming/redigeringslaptop, högst 10k

Hej kamrater!

Jag håller på och kollar runt efter en gaminglaptop åt en polare åt mig som vill ta steget över till PC-gaming och videoredigering. Budgeten är 10 000 kr och kravet är att det ska vara en bärbar.

Ja, jag är mycket medveten om att det inte är lika prisvärt som en stationär och yadada, men det spelar ingen roll. Det skall vara en bärbar, och högst 15 tum

Jag har själv mycket goda erfarenheter utav Asus RoG serie utav laptops, och är toknöjd med min. Så jag snöade in lite på denna:

http://www.inet.se/produkt/1970809/asus-g55vw-rog

På papperet så ser allt bra ut, och den ska nog allt passa hennes behov utav problem och kunna hålla ett tag framöver, men finns det kanske mer prisvärda laptops i prisklassen därute? Jag kanske helt enkelt är för insnöad på Asus och missat att MSI eller vilka det nu kan vara har gått om i pris gentemot prestanda?

Tack på förhand, Jimmy.


signatur

Videomupp

Medlem

Jag har en tidigare variant av MSIs GT-serie som jag är ruskigt nöjd med (tror det är en GT20, har den inte med mig idag). Jämfört med Asusen du länkade så får du ett lite vassare grafikkort men "bara" 8gb ram om du tar MSIs senaste istället. Du får dessutom en dedikerad SSD-disk och en vanlig mekanisk istället för en hybrid vilket också borde ge en viss prestandaökning.

http://cdon.se/hemelektronik/msi-gt60-0nd-287ne-intel-i7-3630...

/ LordDaimos

Medlem

Hur känner du MSI datorerna är? Är dom rejäla eller känns dom plastiga?


signatur

Videomupp

Medlem

Servar en del laptop åt vänner och bekanta och jämfört med vad jag stöter på där så känns MSIn riktigt rejäl. Har inte så mycker erfarenhet av dyrare laptops utöver den så jag har inte något annat rejält att jämföra med tyvärr.

/ LordDaimos

Medlem

Jag köpte själv en bärbar väldigt nyligen för spel, studier m.m. och jag letade länge och väl eftersom jag är något priskänslig och inte känner för att lägga mer än 10 000kr.

Det bästa alternativet när jag kollade runt för ett antal veckor sedan och bestämde mig för att slå till är den billigaste varianten av Thor Einride på CDON.

http://cdon.se/hemelektronik/thor-einride-intel-core-i7-4700m...

Det är en CLEVO-laptop (http://www.clevo.com.tw/en/products/prodinfo.asp?productid=43...) med hög prestanda för pengarna och inte så mycket bjäfs rent utseendemässigt. Hittills är jag väldigt nöjd med den och har spelat allt möjligt, det mest krävande torde vara Rome 2 på höga inställningar.

När man använder den interna GPU:n märker man inte ens att datorn är på och efter att ha installerat de senaste drivrutinerna blir varken GPU eller CPU särskilt heta vid längre spelsessioner. Du kan spela t.ex. LoL med lätthet på den interna GPU:n. Nackdelen så som jag ser det är pekplattan men det är nog en smaksak, personligen tar jag med mig en mus (som man får gratis om man lägger till den i kundvagnen när man köper datorn).

Erbjudande, glöm inte att lägga till i kundvagn vid köp om du bestämmer dig för denna: http://cdon.se/hemelektronik/speldatorer_-_thor/

Om intresse finns så berättar jag gärna mer om datorn.

1
Skriv svar