Jobbannons för den som kan det här med "IT"

Flakmonkey
Jobbannons för den som kan det här med "IT"

Kanske lite lustigt ställe att leta efter folk men här på FZ finns ju både kompetenta och trevliga människor så tänkte varför inte? Om någon här kan få komma på en intervju och kanske till och med få ett jobb så vore ju det fantastiskt! Just den här rollen är i Stockholm.

Citat:

Syftet med Qbranchs verksamhet är mycket enkel: vi får IT att fungera genom att leverera cloudtjänster, IT-outsourcing, konsulting och applikationslösningar till medelstora bolag i Stockholm, Göteborg och Malmö. Idag är vi ca 480 personer men vill bli fler ...

Sedan den 1 september 2011 är Qbranch en del av det internationella teknikföretaget Imtechs IT-specialistdivision, Imtech ICT. Imtech ICT verkar globalt och har 35 kontor i ett 10-tal länder. Imtech ICT tillhandahåller tjänster inom områdena datacenter, mjukvara, managerade tjänster, nätverk och säkerhet. Qbranch kommer även i fortsättningen att heta Qbranch och samma ledning fortsätter att driva företaget, nu med en nordisk expansion i sikte.

Qbranch Services AB söker driven NOC-tekniker

Qbranch Services söker driven och lösningsorienterad NOC-tekniker för schemalagt skiftarbete dag, kväll och natt både vardagar och helg.

Vi söker dig som har:

bred teknisk kompetens inom Windows, UNIX/Linux och MacOS.
grundläggande teknisk kompetens inom en eller flera relevanta serverapplikationer (exempelvis Microsoft Exchange, Microsoft SQL Server, Citrix, MySQL, Tomcat).
grundläggande kunskaper kring hantering av serverhårdvara.
grundläggande kunskaper i nätverk och kommunikation.
erfarenhet av IT-leveranser och drift med förmåga att se helheten.
ett processorienterat och metodiskt arbetssätt (ITIL).
eget driv och lätt att arbeta självständigt samtidigt som du är en lagspelare.
Du har erfarenhet av att söka information och omsätta det i lösningar och ger bra service till både kunder och kollegor när tempot är högt. Du är van att arbeta självständig och trivs i rollen som koordinator som med klara ögon hela tiden arbetar för att utföra snabbare felsökningar. Att du har ett stort teknikintresse och är en person med sunt förnuft ser vi som en självklarhet.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Din vardag:

- övervaka, felsöka, åtgärda och/eller eskalera incidenter som inträffar på nätverksutrusning, servrar och tjänster via övervakningsverktyg
- hantera ärenden, registera incidenter i ärendehanteringssystem
- följa upp och återkoppla till kund/beställare
- utföra omstarter - starta/stoppa processer, tjänster och servrar enligt dokumentation
- vara kundens, beställarens och teknikerns kontakt in till driften, antingen via telefon eller epost

Du som person:

Vi vill att du är serviceinriktad och har ett starkt driv i din personlighet. Rollen ställer höga krav på att du är självgående, stresstålig, trygg med en god självinsikt och detta bör vara framträdande förmågor i din personlighet. Det är viktigt att du är tydlig, och visar gott omdöme i ditt agerande och beslutstagande. Vidare ställer rollen krav på att du har god samarbetsförmåga och brinner för problemlösning. Slutligen är det viktigt att du delar Qbranch grundinställning; att se möjligheter i stället för problem.

Qbranch erbjuder:

Vi på Qbranch är fullkomligt övertygade om att medarbetare som trivs och gillar att gå till jobbet gör en bra insats vilket går hand i hand med visionen om att skapa IT-branschens mest nöjda kunder.

Qbranch siktar på att vara mästare på att hitta och utveckla talang som vill växa med oss. Om du vill följa med på vår resa kan du räkna med en stark företagskultur med många både formella och informella aktiviteter.

Vill du följa med på vår resa?

http://qbranch.easycruit.com/vacancy/645507/5731?iso=se

#blogg

Medlem
Jobbannons för den som kan det här med "IT"

Att "eskalera incidenter" låter kul

Skämt o sido, synd att det som så många andra IT-jobb är i Stockholm. Hoppas ni hittar någon, själv har jag ett tillräckligt bra jobb så känner mig inte motiverad att byta. Speciellt inte med tanke på att man i så fall måste flytta till huvudstaden där det är när intill omöjligt att få bostad.

Jag har inte riktigt fattat varför allt måste ligga där. IT som är geografiskt oberoende i de flesta fall, måste inte ligga där. Det borde finnas alla möjligheter till att ha kontoren någon annanstans.

Samma sak är det i Göteborg. Allt skall ligga i centrum... måste vara en prestigesak, då det inte har någon praktisk nytta.


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Flakmonkey

Mycket är nog prestige men det skulle ju vara svårt för en säljorganisation att sälja om de tex satt i Arvidsjaur (förlåt om Arvidsjaur tar illa om) för då är det väldigt långt till kunderna. Visst kan du ta mycket per telefon och mail men kundbesök face2face är alltid bäst och då är det ju smidigt att ha nära till kunderna samt att de har nära till dig. Då kan det nog vara så att resten av organisationen hänger med pådet. Dock är det ju alltid avdelningar som Helpdesk som placeras ut på mindre orter ute i "ingenstans" vilket säger lite om hur mycket prestige det finns där jag jobbar

Sen ska jag väl säga att vår NOC gör väldigt mycket mer än vad som är brukligt i branchen. I många fall kan de vara en glorifierad växel som bara skickar vidare saker, men de är inne och härjar rätt friskt i miljöerna och löser 80-90% av alla incidenter själv. Sen pysslar de också med en del förändringsbeställningar också när de har tid för det.

Medlem

Ett bra upplägg hade varit att ha administration och allt platsoberoende på mindre ställen och sedan ha platskontor i storstäderna. Kontoren kunde ha hand om sälj och andra kundnära tjänster, medan allt annat ligger på mindre ort. Det hade skapat fler jobb i de mindre städerna, minskat trycket i storstäderna och företagen hade fortfarande kunna ha sina säljare i Kista och på Avenyn, eller vad det nu är för ställen som det är så 2013 att ha sina kontor på.


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Flakmonkey

Mjo, men sen ska du ju locka folk till de mindre ställena också, det kan ju vara svårt även om man lockar med jobb. Sen kan man ju tycka vad man vill om det, att man inte ska klaga på att det inte finns jobb om man inte är villig att flytta till platserna där det finns... men jag tror det skulle vara svårt att locka top of the line-tekniker till Eslöv (no offense Eslöv)... Är nog därför det är ju callcenter-avdelningar som utplaceras, det är människors första jobb, de har inte familj och då har de lättare att röra på sig.

Medlem

Det beror ju lite på. Hur långt ifrån jobben finns och var. Det är lättare att flytta till ett ställe om man kan få tag i en hyffsat billig och bra lägenhet. Om det finns boende så beror det ju bara på hur långt man är villig att flytta.

Sedan är det precis som du skriver; om man inte är villig att flytta så skall man heller inte klaga på att det inte finns jobb... det gör det ju, bara att det inte alltid finns där man bor.

Att man är mindre mobil om man har familj förstår jag, det är klart att det är så. Men om man ser på vilken grupp som har flest arbetslösa så är det ju ungdomar, som borde vara den gruppen som inte har hunnit skaffa familj än.


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Medlem

Det lät ju intressant, Synd att det var i Stockholm bara och inte Göteborg.


signatur

Inled oss ej i frestelsen
Utan fräls oss från Ondo

Medlem

Jag har ett gäng kompisar som jag träffat via ett trainee-program och jag tror 2-3 av dom är på qbranch. Ska kolla vilka av dom det är så kanske du kan hälsa

Går som trainee i Karlstad så ser dom inte så ofta

Medlem

Låter som en riktigt trevlig tjänst! Hoppas att ni hittar någon passande för jobbet. Sitter precis som conthox för bra till för att byta just nu.

Medlem

Sofia Edholm och Frida Johansson
SharePoint Trainees

Ser du dom så får du hälsa från Viktor!
Om ni vistas på samma kontor vill säga

Flakmonkey
Skrivet av Lepr:

Sofia Edholm och Frida Johansson
SharePoint Trainees

Ser du dom så får du hälsa från Viktor!
Om ni vistas på samma kontor vill säga

Ah sharepoint, vet inte vilka de är men känner veteranerna i det gänget så kan nog hälsa via dem

1
Skriv svar