Medlem
GTX 550 ti

Jag har ett Radeon HD Sapphire 5670! Min kompis säljer sitt GeForce GTX 550 Ti för 500 kr. Är det en uppgradering som jag ska göra? Jag skulle vilja kunna köra BF4 på låga grafik inställningar utan lagg. Jag har 4 GB Ram minne och Intel core i7 2,80 GHz processor. Tror ni att jag kan köra BF4 utan lagg? Dock på låga Grafik inställningar?

Medlem

Lagg beror på din bandbredd och din kvalitet på bedbandet. Framerate däremot beror på din hårdvara.

Med detta sagt: BF4 säger att det minst vill ha 512 Mb VRAM. Jag är lite skeptisk till det för det luktar att de vill sälja några fler ex till de som egentligen inte har tillräcklig hårdvara. Jag körde betan på ett 560Ti utan problem med high settings så om du har ett kort med 1Gb VRAM så bör du kunna köra det.


signatur

I came here to ruin your day. God sent me.

Medlem

Skulle ha sparat lite längre och köpa ett kort som kostar lite mer men i alla fall klarar av Battlefield 4 med bra FPS. För att du vill spela Battlefield 4 låter det som att du vill spela lite av de nyare spelen och då är det lika bra att spara lite mer och köpa ett bättre grafikkort. Men ja, Kortet borde klara Battlefield 4 på låg/medium men räkna inte med stadig 60fps

*stavning*

Medlem

Hittade ett par klipp där de spelar BF4 betan (bättre optimerat nu efter några patchar) och det syns att 550Ti får kämpa hårt när de kör i 1080p med höga grafikinställningar:
http://www.youtube.com/watch?v=hQWU7yPcPZE
(Han ändrar inställningarna, men jag tror att 1080p är en betydande faktor i spelets flyt här)

Ett annat klipp visar en som kör ett snarlikt system som du har (2.6GHz AMD, 4gb ram, gtx 550Ti) på low i upplösningen 1366x768. Det ser ut att flyta på rätt skapligt, men han skriver i "beskrivningen" att minimum-fps är runt 38 på low, 58 fps som bäst vilket nog är förväntat med den hårdvaran.
http://www.youtube.com/watch?v=x_lsekoNUSo

Då det är subjektivt hur du tolererar flyt/lagg etc så får du avgöra själv om det är värt investeringen. Jag skulle nog ändå föreslå att du sparar och köper ett lite nyare kort än 550 Ti.
för 1600kr får du ett R9 270X som ger över 60FPS med High inställningar i 1080p.
Men det finns även R7 260X som ger 40+FPS med samma inställningar som kostar runt 1000kr.
Om du inte har något emot NetOnNet så har de ett sånt kort för 1090kr (inkl frakt (enligt prisjakt))
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/amd-p...

Annars finns det några kort de testat här som kanske kan var intressanta:
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-270-review-benc...

I det långa loppet kommer det nog vara bättre att köpa ett nyare kort än 550 Ti om du vill kasta dig på de nyare spelen som kommer nästa år/senare. Watch Dogs och The Division ser ut att kräva en hel del t.ex.

Medlem

Okej, tack! Har ni några kort som är lite mindre i djupet som ni vill rekommendera? Jag har inte det största chassit, ville uppgradera till ett 660 men det fick inte plats plus att då hade jag varit tvungen att byta ström delen då det tar ganska mycket ström!

Medlem
Skrivet av Olsson:

Okej, tack! Har ni några kort som är lite mindre i djupet som ni vill rekommendera? Jag har inte det största chassit, ville uppgradera till ett 660 men det fick inte plats plus att då hade jag varit tvungen att byta ström delen då det tar ganska mycket ström!

Om du har ekonomin (vi vet bara att 550 Ti skulle kostat dig 500, men inte om det är din budget) så har Asus ett litet GTX 760. Föregångaren av samma typ, fast 670, fick riktigt bra betyg av bland annat Sweclockers:
http://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX760DCMOC2GD5/

Det har dock det ringa priset 2204kr som billigast:
http://www.proshop.se/Grafikkort/ASUS-GeForce-GTX-760-Mini-IT...

Kortet är bara 17cm djupt och gjort för ITX chassin, dock fortfarande dual-slot lösning, vilket man i princip inte kommer bort ifrån om man inte väljer någon form av vattenkylning. Jag skulle tro att de varit tvungna att skruva ner lite på cpu/gpu klockningen då kortet inte har lika stor kylare som de vanliga, ergo inte samma möjlighet att föra bort värmen.

Även MSI har ett liknande kort i 700 serien men jag har inte kunnat hitta någon som säljer kortet.
http://videocardz.com/48042/msi-teasing-mini-itx-gaming-graph...

Medlem

Okej, Tack! R7 260X kan vara intressant! Jag ska titta lite närmare på det!

1
Skriv svar