144hz bildskärm för runt 2000:-

Medlem
144hz bildskärm för runt 2000:-

Har kollat runt nu i några timmar efter en vettig skärm men det är ju verkligen en djungel.

Mina krav är egentligen inte speciellt höga, jag vill ha 23-25" för helst under 2000:-. Jag spelar i huvudsak Dota2 men även lite CS:GO på amatörnivå så det måste vara spelbart och se relativt bra ut. Min nuvarande rigg räknar jag med kommer vara förbrukad om 2-3 år så skärmen behöver inte hålla längre än så då det blir en bärbar dator nästa gång.

Så har ni några tips?

Den skärm som jag kommer köpa om jag inte får några bättre tips härifrån är följande;
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/199853-a...

Verkar vara en ny skärm eftersom jag inte hittar speciellt mycket information om den. Har faktiskt inte lyckats hitta ett enda omdöme eller recension.

Alla tips är välkomna!

Tillägg: Den måste inte ha 144/120hz, har du erfarenhet av en riktigt bra 60hz-skärm så får du gärna tipsa om den också.

Medlem

Dör din plånbok av att lägga ut upp emot en tusenlapp extra? Annars kan jag varmt rekommendera Asus VG248QE.

Jag har 250kr rabatt på den just nu, men är också silvermedlem, så jag vet inte om det gäller dig. Men annars är det en riktigt grym skärm med riktigt bra bild och förvånansvärt bra betraktningsvinkel för att vara en TN-panel.

Den där AOC-skärmen vet jag inte så mycket om. Den har inte det direkt bästa omdömet på Prisjakt så den kanske inte är så mycket att hänga i granen? Allt hänger väl på hur petig du är med att ha bra bild.

Medlem

Tack för svaret.

Jo, egentligen vill jag bara lägga 1500 så min limit är 2000. Har kollat på den du länkade till och den verkar tveklöst vara en bra skärm men eftersom jag kommer använda skärmen i 2-3 år och sen mest troligt slänga den så känns det onödigt med en så bra skärm.

Vad gäller prisjakt så finns det inga omdömen på den skärmen jag länkade till. Däremot finns det många omdömen på föregångaren som kom för 1.5 år sedan och den verkar inte speciellt bra men jag tänker (naivt) att dom fixat till problemen som fanns med den tidigare modellen.

Och som sagt, jag är inte så petig, hade en Samsung Syncmaster 22nånting 2ms/60hz/1680x1050 som hade 6 år på nacken och jag var väldigt nöjd med den skärmen. Hade det inte varit för att en kondensator gick sönder hade jag kört vidare på den än idag.

Så egentligen har jag väl redan bestämt mig men eftersom jag inte ska åka o handla fören på onsdag så tänkte jag slänga upp en tråd och se vad man får för respons.

Medlem

Om den bara är tänkt att användas i 2-3 år och du inte är så kräsen så är det bara att köra hårt Finns ju också en chans att de negativa punkterna har åtgärdats.

Medlem

Asus VG248QE är ok men kräver rätt så mycket pill innan man är nöjd med inställningarna för färger och ljus styrka.


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

Medlem

Jag har haft denna i mina bokmärken ett tag nu vilket jag planerar att inkassera förr eller senare.

[https://www.komplett.se/benq-27-3d-led-xl2720z/806574] tycker det är ett rätt rimligt pris för en 27" med 144hz samt 3D.

Bättre att försöka kräma ur lite pengar och få en skärm som verkligen når ens krav för att bli helt nöjd med den imo.


signatur

Variations Livesändare på Twitch
https://www.twitch.tv/arahorplays

Medlem

Det är isåfall den här då.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1879580
Ifall du vill ligga max runt 2000 klassen med 144Hz och 24 tum.

Medlem

Har själv en BenQ XL2411Z 144hz
Bra skärm, ligger 700 kr över din budget bara.

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/194575-b...

Medlem

Tack för alla tips. Har spanat på den där Philips-skärmen också men av det jag läste kändes den inte heller speciellt bra. Jag har mina förhoppningar att den senaste "generationen" av 144hz-skärmar håller lite högre kvalitet så jag ska chansa.

Återkommer med mina första intryck av AOC-skärmen jag länka till först när jag använt den någon dag.

Medlem

Har testat AOC-G2460FQ i ett dygn nu och måste ändå säga att jag är mycket nöjd.

Jag är ju knappast någon skärm-expert men bilden är skarp, färgerna är bra (efter lite pillande i inställningarna, var extremt hög brightness och gamma som default) och överlag känns skärmen väl värd sina pengar. Den känns inte som en budgetskärm även fast den bara kostar 1990:-.

Så mitt första intryck är att jag kan rekommendera denna skärm, speciellt för det låga priset. Sen får man väl se om det börjar dyka upp problem efter en tid men än så länge är jag mycket nöjd.

1
Skriv svar