salt och energi

Medlem
salt och energi

Jag tänker rätt mycket på vad jag äter i och med att jag tränar. Vissa perioder räknar jag även kalorier i maten. Jag har då stött på kaloritabeller som anger hur många kalorier det är i tex pasta kokt utan salt och pasta kokt med salt. Då innehåller den med salt mer kalorier än den utan, jag förstår inte hur det kan gå till då salt inte innehåller några kalorier alls. Kan någon här förklarar hur det ligger till?


signatur

IDKFA

Medlem

Har för mig att salt hindrar att näringsämnena "lämnar" pastan, då det påverkar kokningsprocessen. Mindre näringsämnen som lämnar pastan = högre antal kalorier. Men antar att denna summa är försumbar och jag tycker man ska fråga sig själv om man kanske inte har en början till ätstörning.

Medlem

Hej verkar vara en bra förklaring. Jag bryr mig inte så mycket när jag räknar kalorier, var bara det att jag såg en skillnad när jag kollade, och undrade hur det kunde komma sig.


signatur

IDKFA

1
Skriv svar