Café-Mysteriet

Medlem
Café-Mysteriet

Här är en fundering jag burit på länge och diskuterat med vänner ibland.

Men dammit! Fler personer behövs för att lösa denna gåta!

Om man ska tro nyheter (för en gångs skull) så ska majoriteten av arbetslösa vara ungdomar, även nästintill alla studenter är också ungdomar som lever på en tajt budget varje månad.

Varför ser man då på alla dessa dyra utefik och caféer att det sitter fullsatt med ungdomar hela tiden?
Var kommer pengarna ifrån? Kan dom inte göra eget kaffe? Har dom upptäckt ett sätt att bli rik av att inte göra något alls?

Här i Skellefteå så öppnade det nyligen ett fik ganska nära mig, varje gång jag går förbi så är det nästan alltid fullsatt, oftast då av den yngre generationen. Som person som tjänar helt okej varje månad och har mycket nöjeskassa så rynkar man på näsan för priserna. 20-25 kr för en kopp vanligt hederligt svart kaffe? Det är ju nästan vad ett paket kaffe kostar på ICA och det räcker till massor med kaffekoppar!

Är jag ensam i detta dilemma eller finns det någon annan själ därute som funderar över detta? Skriv!

...Snälla?

#blogg

Medlem
Café-Mysteriet

Varför går folk ut och äter på restaurang? Jag kan laga 3 matlådor för samma pris som en dagens på närmsta lunchrestaurang!

Men för att återgå till ämnet: Alla ungdomar är inte arbetslösa. Många arbetslösa har råd med ett besök på fiket då och då. Förhoppningsvis går fiket så bra att de kan anställa en arbetslös ungdom.

Men... Fler och fler ungdomar hamnar hos Kronofogden med SMS-lån. Kan det vara fika de lånar pengar till?!

Medlem

Däremot kan man ju undra varför det är så många ungdomar som kastar sina pengar på sprit, snus och cigaretter för att sedan klaga på hur dåligt med pengar de har


signatur

Everybody needs help.

Medlem

Det handlar om att socialisera, vilket givetvis går att göra hemma hos någon men det är trevligt att träffas på nya platser - att gå och fika är knappast orimligt dyrt och när det handlar om vad studenter inte har råd med kan inte fika klassas dit. Det är snarare stora regelbundna utgifter som är omöjliga som student, ett dyrt läkemedel som du måste ta, läkarräkningar och hyra.

Det är mycket billigare att fika än att dricka sig full tillexempel, eller att bruka tobak.

Medlem

Till och med fångar i Sverige får veckopeng för att kunna "fika".

Sjävfallet har de pengar. Tjatar man på föräldrarna riktigt bra så ...


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

1
Skriv svar