Dags att byta laptop

Medlem
Dags att byta laptop

Hej!

Jag har i nuläget en msi (ms 16-G5) med ganska exakt tre år på nacken.

När jag köpte denna var den mer än tillräcklig för mina krav på den tiden, att kunna surfa, spela poker, köra HDMi till TV, spela Quakelive och även StarCraft2 emellanåt och den hade dessutom full HD-upplösning.

Nuförtiden spelar jag nästan uteslutande sc2 när jag spelar och då med ENORMA fps-drops (i värsta fall går det ner till så lite som 2-5 och det är ju helt omöjligt att göra något då förutom att hoppas på att man har vunnit när det hackat klart)

Jag har nu övertygat mitt företag att det är dags att köpa en ny laptop och det gick de med på, jag kommer alltså ha samma budget som förra gången, 6-7k SEK inkl moms.

Kollade runt lite igår på nätet, bland annat på inet där jag köpte denna, men är tyvärr inte så insatt i varken processorer, grafikkort eller minnen så jag tänkte höra om det fanns några vänliga själar här på FZ som kan assistera mig. :$

Den billigaste msi laptopen på inet kostade 10k och den hade dessutom 17" skärm, något jag inte är intresserad av.

Såg att det fanns en tråd ( http://www.fz.se/forum/hardvara/tips-pa-spel-laptop-for-5000-... ) där en kille efterfrågade nästan samma sak som jag, fast med en något mindre budget, men de laptops som länkades till i den tråden har utgått ur sortimentet trots tråden bara var 1½ månad gammal, så de kan jag inte ha som referenspunkter.

Min nuvarande dator är alltså en msi ms 16-G5

tech specs (när jag googlar på det får jag inte fram något så dessa data är tagna från intel extreme tuning utility, osäker på hur korrekta de är)

cpu: 2.30 ghz i5 2410M
minne: 4 gig ram
grafikkort: NVIDIA GeForce GT 555M om 2 gig ram

jag kör som sagt win8 nu för att i slutet av windows sju tog det nästan 2 minuter från det jag tryckte på strömknappen tills att jag kunde börja använda datorn överhuvudtaget, och nu med windows 8 tar det tjugo sekunder.

Mitt mål är självklart att få en bättre dator än den jag har idag för annars kan jag ju lika gärna behålla denna. Jag vill dock inte ha större än 15" skärm, för jag har spelat på laptop i över tio års tid (RIP Quake II scenen O.o) och tycker 17 är alldeles för klumpigt.

Vill alltså ha
Full hd-upplösning som nu
Bättre grafikkort
Snabbare processor, om inte snabbare så i alla fall möjlighet till överklockning av en 2,3 ghz som det verkar som många laptops idag har
Gärna numeriskt tangentbord för nätpokern men det är inget krav, det är mer bara ett bi-önskemål.

Hårddiskstorlek spelar ingen större roll, kommer bara installera sc2 troligtvis.

en av de datorer jag själv fann igårkväll, och upplevde intressant: http://www.inet.se/produkt/1972394/asus-a551ln-i5-8gb-500gb-s...

den där hade dock min vän invändningar mot då den hade en ultrabook-processor, han menade på att den inte utvecklade lika mycket värme och därmed inte lika bra prestanda som en vanlig laptopprocessor.

Uppskattar ER hjälp väldigt mycket då jag själv är totalt rudis på sådant här.

Mvh

Mordo

Medlem

https://www.komplett.se/acer-aspire-e5-572g-156-full-hd/81744...

den här ser på pappret otroligt bra ut för pengarna, men av vad jag får höra av mina vänner så är Acer väldigt dålig kvalitet, någon som kan uttala sig om det?

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-555M-vs-GeForce-840M det där ser dock jävligt oroväckande ut, mitt tre år gamla kort verkar vara starkare på det mesta.

Medlem

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207086-a...

den här känns nästan bäst hittills va?

850M har mycket högre poäng än 840 på http://www.futuremark.com/hardware/gpu

Dessutom upplever jag att ASUS har ett bättre varumärke än acer.

Medlem

Själv har jag bara bra erfarenhet av acer. Förra laptopen jag köpte var en sony vaio, tänkte jag skulle köpa en märkesdator, den var på lagning två gånger under garantitiden. När samma grafikkortsfel dök upp en tredje gång efter garantin så blev det acer igen. En 17", du ville ju inte ha det, men jag kör på det då det var den enda jag hittade med riktigt numeriskt tangentbord då jag kör en hel del cadprogram.

Var inte rädd för acer enligt mej iaf.

Medlem
Skrivet av Mordocai:

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-555M-vs-GeForce-840M det där ser dock jävligt oroväckande ut, mitt tre år gamla kort verkar vara starkare på det mesta.

2gb mot 1 gb grafikkort klart blir skillnad.

Nästa tanke jag har är att kan/får du lägga utöver de sponsrade pengarna? vi säger 2000 får du rätt feta saker.

Jag sneglar på en ny laptop med, men jag köper inget utan ssd eller så får jag montera det senare. Det gjorde jag på denna. den blev som ny.

Sorry citerade fel

Medlem

jag har många bekanta som haft problem med acer-datorer, och med det i åtanke så är ett års garantitid inte riktigt vad jag är ute efter.

Nej eftersom den här datorn ska köpas in som en företagsdator så är nog 7k snarare min topp, skulle möjligtvis kunna rucka på det tilll 8k om jag kan motivera varför jag ska ha den extra tusingen men det blir nog otroligt svårt. Har du ett exempel på vad du skulle köpt istället för 9k Hator?

SSD spelar ingen roll för mig då jag enbart spelar sc2 och streamar lite emellanåt och med denna jag sitter med i dagsläget så är det helt ospelbart, framförallt när jag streamar.

Om min bootup tar 20s som den gör i nuläget eller om den går på under 10s spelar mig mindre roll

Du menar alltså att Acern är ett bättre köp för 7k än vad Asusen är Leffe? Jag blev så avskräckt av 840M's prestanda i jämförelse med 555 att det knappt var någon skillnad, så vad grundar du detta på?

Jag är medveten om att man egentligen ska ha en i7 för att kunna streama, men då det enbart är en förströelse i förbifarten så är detta inget jag prioriterar, utan att kunna spela själv är det viktigaste för mig.

Tack för era svar, jag är som sagt oerhört dåligt insatt på allt vad hårdvara heter.

Mordo

Medlem

Tror asusen är ett bra köp, ville bara säga att jag har bra erfarenhet av acer. Men har du hört om mycket problem, så tycker jag du ska välja anbat märke. Ska ju kännas som ett bra köp.
Alltid när man ska köpa nytt tittar och jämför iaf jag till priset på datorn stigit lite för högt.

Hårdvaruspec är tyvärr jag inte heller uppdaterad på vad som gäller, men minnestyp och grafikkort/minne är något man kan kollla så det inte är alltför snålt tilltaget.

Medlem

Tycker annars den laptop är bra, enda du behöver är ju bättre grafik lite mera minne. Andra lösningar är köpa ett extern grafikkort och koppla in, eller köpa ett ny grafikkort att byta ut . Men kanske lika bra byta ut datorn till nån som har thunderbolt anslutning eftersom det är nästan optimalt att ha det inför framtiden. Krävs ju nästan det för extern grafikkort om man ska undvika bottlenecking.

Tips är att vända dig till http://www.sweclockers.com och skriv i forumet. De hjälper gärna till, de lever för hårdvara.

Jag tänkte också på om företaget köper datorn så, betalar man inte moms väl ? Så kan du få en bättre dator för samma peng.

KoP
Medlem

Skulle nog satsa på en Asus då jag själv bara har bra erfarenheter av dem. Och försök kräma på med minnet till det dubbla åtminstone.

http://m.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-15-...

Medlem

Det var fint med en i7 den där asusen på Netonnet, upplösningen på den laptopen är ju inte full HD dock KoP så det skulle kännas som ett steg i fel riktning, dessutom hade det grafikkortet sämre poäng på futuremark än vad mitt tre år gamla har, plus att mitt nuvarande grafikkort slog 720M på samtliga punker på gpuboss, så den datorn känns absolut inte som något intressant alternativ i jämförelse

Med att kräma på minnet till det dubbla, menar du då alltså 16 gig istället för 8? För det sitter ju 8 gig i den på webhallen som jag lutar mest åt i nuläget. Vad gör detta för markant skillnad sett till mina användningsområden?

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-720M-vs-GeForce-GT-555M

Får skapa ett konto på Sweclockers och lägga in frågan där också då Hator, vet att de grabbarna kan mycket men iochmed hur lite jag själv kan så kände jag att det kanske skulle bli överdrivet fackmannamässigt språk där och jag därmed skulle komma ut med mindre visshet än vad jag hade innan jag postade.

Har ni någon aning om det förekommer mellandagsreor på laptops och om det är något man borde försöka invänta isåfall? Är ju ändå bara en dryg månad dit, och om man kan få en i7 eller något för samma pengar som man får en i5 idag kan det ju vara värt att vänta på.

Ja precis, företaget kommer köpa in den men mitt maxpris är 7k inkl moms, alltså 5800 utan eller vad det blir.

Mordo

1
Skriv svar