PES 09 - Become a Legend

Medlem
PES 09 - Become a Legend

PES 09 blev kanske inte den milstolpe i serien som vi ville ha. Men det införde ett spelläget Become a Legend som förmodligen kommer vara en del av serien fortsättnigsvis.

Become a Legend-läget är aningen skralt på innehåll och gör vissa saker rätt kass, men jag tycker det har grym potential och är redan nu grymt underhållande trots bristerna.

Så jag tänkte att vi kunde berätta om våra eskapader som virtuella proffs.

Ahumada, en sällsynt talang från Iran blev inbjuden till en match för lovande spelare att visa upp sig för klubbarna i Europa. Ahumada gjorde en stabil insats som central forward trots att han trivdes bäst lite längre ut på kanten, och bjöd publiken på ett nickmål.

Med succén kom erbjudanden, framförallt från den spanska ligan och Ahumada blev lockad av spel i toppklubb och Champions league med deportivo la coruna.

Säsongen började trögt i reservlaget. Tränaren envisades med att spela Ahumada långt ut på en kant. När han i själva verket trivdes lite längre upp i banan. På kanten tog han ett stort defensivt ansvar och kände sig inte riktigt delaktig i det offensiva spelet. Men skrapade trots det in hyggliga betyg av tränaren, och efter ett femtal matcher blev han uttagen i a-truppen.

Nu satt han plötslig på bänken med deportivos stjärnor blott 17 år gammal. Tre matcher han gå utan inhopp, men så kom då chansen i fjärde matchen. Ahumada fick göra sin debut... som central anfallare! Nervositeten tog över kroppen. Det här hade han ju inte alls tränat på. Hur tänkte tränaren egentligen när han släpper in en så ung spelare på en ovan position. Ahumada lyckades inte med något dom minutrarna han fick spela.

Trots det fick han behålla sin bänkplats och gjorde inhopp i dom kommande matcherna oftast som kantspringare. Siktet var inställt på startelvan men tränaren verkade inte riktigt lita på sin unge talang ännu. Vinterfönstret närmade sig
och Ahumada funderade på en flytt till en klubb som kunde tänka att spela honom som anfallare, vilket han fått mersmak på.

Bara ett par veckor innan transferfönstret öppnar kom tränaren fram till honom och sa "Du startar idag!". Ahumada kollade genast laguppställningen. Vänstermittfält, va fan!!!

Men han knöt näven och bestämde sig, nu när han väl har fått chansen ska han köra säsongen ut.

Första matchen från start: två gula kort, utvisning.

Tränaren fortsatte ändå att spela med Ahumada, och var ordinare säsongen ut. Väl där bestämde han sig att byta klubb till en som ville spela honom som forward. Det visade sig dock att fotbollsvärlden såg honom som en yttermittfältare nu, vilket var väldigt irriterande för ynglingen. Tålamodet började tryta i väntan på drömkontraktet, men så en dag erbjöd Le Mans en side striker-position och en hygglig lön. Franska ligan kan det vara något? Ahumada insåg att det förmodligen inte skulle komma något bättre och accepterade Le Mans erbjudande.

Han fick en bänkplats omedelbart och inhoppen lovade mer, så det dröjde inte länge innan han fick en fast position och till sin stora glädje som central anfallare.

Nu leder Le Mans ligan, Ahumada är i topp i skytteligan och fotbollslivet leker.

Shit vad långt det blev.

1
Skriv svar