Mitt drömspel. Som inte finns.

Medlem
Mitt drömspel. Som inte finns.

Jag antar att vi alla önskar att vi hade ett spel som inte finns i den form vi vill ha det. Jag tänkte beskriva mitt drömspel, och se om någon kanske kan tipsa om spel som faller mig i smaken. Sen kanske vi får lite fin diskussion på det.

Grundkonceptet är rätt enkelt: Det jag vill ha är ett överlevnadsspel baserat runt en bil. En bil du väljer när du börjar spela, t.ex en Land Rover, Jeep, eller vad som egentligen. Bilen du väljer påverkar däremot hur bra det går för dig, då en bil dåligt anpassad för den terräng du utsätts för inte kommer att vara speciellt effektiv.

Därefter väljer du map. Du kan spela t.ex Amazon rainforest, Siberian tundra, Scandinavian outdoors, Grand Canyon, whatever works! Därefter är det ditt jobb att överleva, med bilen som mobil bas.

Världen är open world, med shops där du kan laga, uppgradera, tanka, äta, osv. Men däremellan är du ute i vildmarken med bilen. Du kan köpa mat i städerna och lagra i bilen, men då måste du ha utrustning för detta också. Du kan också jaga, men då måste du, in turn, också kunna hantera och förbereda det.

Inga zombier, inga överdrivna konstanta djurattacker, kannibaler eller annat. Bara du och din bil, mot naturen och din egen dumhet.

Finns ett sådant spel? Jag antar inte.

Vad är era drömspel?


signatur

Motivator's Lifestyle. Athletic Martyr. Build your own foundation.

Medlem

Spintires uppfyller inte din dröm, men kanske är det ett steg på vägen.

http://www.fz.se/artiklar/recension/20140623/spintires

Inaktiv

Detta är nog inte exakt som du beskriver men ändå snarlikt: https://www.youtube.com/watch?v=r0IZ_TEzg7M (My Summer Car). I spelet du beskriver, har världen gått under eller är det som nu så att säga? Vad är utmaningen/hotet?

Edit: Jag glömde fråga men går man ut ur bilen i ditt spel något eller är spelaren hela tiden i? Iofs skrev du att man kunde jaga så antar att man går ut då (eller kör över djuren funkar ju också )

Medlem

Nej självklart kliver man ur bilen. För att t.ex röja vägen framför bilen i djungel, laga den osv. Så det skulle väl vara kanske 50-50 delat med i och utanför.


signatur

Motivator's Lifestyle. Athletic Martyr. Build your own foundation.

Medlem

Mitt drömspel? Monster Hunter i open world. Det är verkligen spelets största misstag. Allt med de spelen skriker open world men det är ta mig fasiken inget...


signatur

Everybody needs help.

Medlem
Medlem

Ett spel som går ut på att bli en framgångsrik kroppsbyggare. Det ska gå ut på att man ska träna, handla mat, skaffa sponsorpengar, byta till dyrare och bättre gym, vinna tävlingar osv. Viss ekonomihantering. När man är på gymmet kan man välja att köra manuellt i alla övningar, eller köra på autopilot med vissa förinställningar där slutresultatet kan bli lite hur som helst. Det ska också finnas en helt omotiverad slagknapp när man går runt inne på gymmet.

Under tävlingarna så ska man trycka på rätt knappar för att posera korrekt. En knapp, t.ex. x-knappen, ska vara snabbtrycksbaserad som i Track & Field 2 och den ska styra leendet som man upprätthåller. Sackar man efter i tryckningarna så avtar leendet, men sprids igen om man får upp hastigheten, det hela på ett väldigt ryckigt och onaturligt sätt.

Man ska kunna gå runt på lite olika ställen och göra olika konstiga saker. Det ska vara svårt att förstå vad man ska och kan göra. T.ex. hitta underfundiga sätt för att lösa saker som har med träningen att göra. Tvinga nån doktor att skriva ut ett tveksamt recept. Gå vilse i öknen för att tappa vatten inför en tävling.

Grafiken ska vara typ N64-nivå. Man ska möjligtvis kunna gå från ett scenario till ett annat som i t.ex. Déjà Vù, alltså välja norr, söder, öster eller väster och stöta på lite komiska situationer. Spelet ska växla mellan 2D och 3D och smått stillastående miljöer á la Monkey Island/Shadowgate ska varvas med mer "riktigt" utförande i isometriskt perspektiv.

Medlem

Det ultimata drömspelet jag velat se sedan mitten av 90-talet är ett öppet enspelar Cyberpunk RPG. Ungefär som Fallout 3, fast i ett dystopiskt metropolis istället för en postapokalyptiskt ödemark. Med en massa olika grupper som man kan jobba för om man så vill. Kanske som spion/lönnmördare åt något storföretag, hackare, prisjägare, terrorist åt någon fanatiskt anti-cyberimplantkult eller vad det nu kan vara. Så jag ser fram emot Cyberpunk 2077 väldigt mycket trots dom knappt släppt någon information om spelet alls.

Ett annat mindre viktigt spel jag gärna velat se ännu längre är ett snabbt actionfyllt mecha-spel, som Armored Core eller Zone of the Enders.. Men dessa spel utspelar sig i städer i ruiner, ödemark eller dylikt. Lite tråkiga miljöer. Jag skulle inte vilja spela som en soldat i en krigszon, utan som polis som jagar mechabrottslingar i stora levande oförstörda städer typ Mirror's Edge, åka sicksack snabbt mellan skyskraporna, panik på gatorna osv. Så samma gameplay som Zone of the Enders fast starkt inspirerat av Patlabor och en stark enspelarkampanj, ungefär.

Medlem

Tre olika RPG/action-RPG jag skulle vilja spela: Ett riktigt nordiskt vikinga-RPG, helst svensk- eller norskgjort, med enkla vapen och väldigt minimalt med magi, torftigt, kärvt och jordnära. Svenskt tal.

Ett oerhört ridderligt medeltids-RPG, någonstans kring år 1100-1250. Också där ganska jordnära vapen och grejer, inte så mycket fantasy.

Ett riktigt mystiskt, dunkelt, gregorianskt, etruskiskt RPG med sammansvärjningar, onämnbara ritualer i tempel, svårfattlig story, kåpförsedda individer som ses slinka bakom någon ofattbar lönndörr i ett mausoleum, väldigt ofta sån där kuslig gregoriansk munksång, inte en enda glad min nån gång i spelet, inte en gest av löje.

Allt såklart jäkligt open world!

Medlem

Mitt drömspel är ett Warhammer spel i RPG stil med Gothic 3 eller Witcher 3, med stridssystemet från War of the Vikings/Roses.

Ett Warhammer 40,000 spel i stil med Gears of War hade varit riktigt nice också. Space Marine 2 hade fått mig att komma i brallan.


signatur

I drank what?

Medlem
Skrivet av Witchfinder:

Ett riktigt mystiskt, dunkelt, gregorianskt, etruskiskt RPG med sammansvärjningar, onämnbara ritualer i tempel, svårfattlig story, kåpförsedda individer som ses slinka bakom någon ofattbar lönndörr i ett mausoleum, väldigt ofta sån där kuslig gregoriansk munksång, inte en enda glad min nån gång i spelet, inte en gest av löje.

Lite så här? https://www.youtube.com/watch?v=xK3eieXXl18

Skulle gärna vilja se ett spel som Shadow of Mordor, men aningen seriösare och inte så "hack n' slashigt", som följer händelserna från första till sista åldern i Midgård. Ett monsterprojekt, men ack så episkt.

Medlem

Ett warhammer 40k MMOFPS.

Typ ett "Battlefround Europe" fast i 40k tappning.


signatur

"AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER."

1
Skriv svar