HJÄLP oss med Battelnet, blir galen snart

Inaktiv
HJÄLP oss med Battelnet, blir galen snart

Vi har försökt att få igång att göra egna banor på Battelnet men ingenting funkar. Vi har stängt av brandvägg, kollat att portar är öppna men ingenting funkar. Vi har Comhem som leverantör, kan dom ha någon spärr i sin router? Jag är till och med villig att betala någon som kommer hit och fixar det här, finns i Enskede.....någon som vet eller har lust?

Medlem

Snackar du Starcraft eller Warcraft? Har du betalat för spelet och har en giltig Cd Key? Vad står det när ni försöker gå på battlenet? Vad har ni för operativ system?

Inaktiv

Det är Warcraft och det är betalt o vi har giltigt cd-key. Han är inne och spelar på Battelnet men det går inte för folk att komma in på hans game. Han creatar ett spel men ingen kan joina. Det är någon "spärr" någonstans, och vi kan inte klura ut vad. Har du några tips?

Medlem

Ja...Eftersom ni alla sitter på samma IP-adress så kan ni inte kommunisera med varandra över battle.net. Samma problem finns i starcraft tyvär :). eftersom ni använder en router antagligen för att dela anslutningen.

Medlem
Skrivet av Oneone:

Eftersom ni alla sitter på samma IP-adress så kan ni inte kommunisera med varandra över battle.net.

Problemet är väl knappast att de sitter på samma IP, utan snarare att inkommande anslutningsförsök endast når routern, som är ert "ansikte" utåt mot internet. För att anslutningen till spelet ska nå fram till värddatorn krävs att routern får veta var den ska dirigera trafiken. Detta kallas port forwarding.

1
Skriv svar