Ute i ödeslandet

Medlem
Ute i ödeslandet

Det är en stekhet dag i Mojave. Ett gäng skurkar har trakasserat en liten stad. Sheriffen är död, mördat i sin egen säng. Stadsborna har gömt sig i ett kasino och vågar inte komma ut. Skurkarna är välbeväpnad med gevär, pistoler och sexskjutare. Plötsligt dyker det upp en främling. Skurkarna tvekar inte att öppna eld mot honom, men de är ingen match för honom. Med sin pistol tar han ner skurkarna med effektiv eld. När stadsborna frågar vem han är, laddar han om sin 10mm pistol, kollar upp sin destination på sin pipboy och ger de sitt svar: "Courier"
Välkommen till världen som är Fallout New Vegas.

När det kommer till Fallout, har vi alla sitt egen favorit. Vissa gillar det första Fallout. Andra gillar Fallout 3 osv. Men för mig själv, är det Fallout New Vegas som är min favorit. Jag är ett stort fan av västernfilmer och spel (Red dead redemption är i min top tre av bästa spel) och New Vegas är ett västernspel med nytt färg på sig. Hur folk klär sig, vilka vapen det finns, etc är alltihop tagna ur Västerneran i USA. Fast i fallout universumet. Man kan gå klädd med en duster, en wincherstergevär och skjuta sönder robotor och mutanter här och där.

Berättelsen börjar enkelt och blir till något större när man kommer till New Vegas och möter den mytiska Mr House. Det börjar med att man blir skjuten i huvudet av Chandler ifrån vänner och lämnat för att dö i en grund grav. Man blir räddat av en robot och ger sig ut på jakt efter Chandler för lite payback. Men livet är inte så enkelt som det verkar i New Vegas. Det finns många grupper där som vill ha kontroll över Vegas och de tvekar inte att hyra in lite hjälp utifrån...

Eftersom det här är en Obesidan spel, är berättelsen och sidoberättelsen av högsta möjliga kvalitet. Jag har alltid varit ett stort fan av Chris Avallone och Sawyers arbete och är glad över att de skrev manuset för spelet efter Fallout 3 ganska usla huvudstory. Spelet är fylld med gråzoner, där det finns goda argument för båda sidorna, och man får gå efter sina egna instinkter och sin moraliska kompass och se vad som är bäst.

Fallout 3 DLC var en mix bag, medan DLC in New Vegas är av högsta kvalitet i mina ögon. Av de allihopa är Honest Heart min favorit i mina ögon på grund av miljön och av Josuah Graham, som är en av de mest fascinerande figurerna i spelet och i hela serien. Den temat som går igenom alla DLC är att man måste låta det förflutna dö bort och ha blickarna framåt. I "dead money" är flera karakäter där bara för deras driv för att kunna få hämnd eller en gamla grudge. I "honest heart" är Graham driven av hans hat och ilska emot inte bara Cesar, utan även mot sig själv. I "Old world blues" Är skurkarna drivna av att återskapa det förflutna och i "Lonesome Road" är Ulysses driven av att återskapa nationalstat igen osv. Alla DLC är värda att spela igenom.

Det här är vad jag tycker om New Vegas. Håller ni med mig? Tycker ni att jag har fel eller så? Var inte rädd att lämna en kommentar.

#blogg


signatur

Nostalgia is a hell of a drug Benny.

Medlem
Ute i ödeslandet

Eftersom New Vegas nu är 5 år gammalt känns det inte så relevant att läsa en review om själva spelet. De som är intresserade har redan spelat och provat det. En idé som skulle förbättra din artikel vore om du testade intressanta mods som kanske inte är mainstream. Det skulle tillföra något till de spaltmeter som redan har skrivits för flera år sedan.
Bara en idé och lite feedback.


signatur

I came here to ruin your day. God sent me.

Medlem

Tackar. Har installerat några mods, men det är mest bara vapenmods så länge. Har också installerat moden New Vegas Bounties som jag har hört mycket bra om.


signatur

Nostalgia is a hell of a drug Benny.

Medlem

Har du spelat Wasteland 2? Annars kan jag rekommendera det starkt. Jag tycker att det är bättre än Fallout 3 och New Vegas.

1
Skriv svar