Lovande Hearthstone-spelare lägger karriär på hyllan – efter ultimatum från förälder

Medlem

Väldigt vuxet beslut av unga Marcus Kwak. Bra!


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Hur lång är turneringen? Är det bara några dagar/en vecka han skulle vara borta ifall han deltagit, eller är det något han måste vara borta en längre period för? Om det är en kort tid skulle utbildningen knappast störas av det och farsan är en töntgubbe.

Medlem

Teori: För att bli duktig (läs en av världens främre) på ett spel krävs _väldigt_ mycket tid. Om han läser på college samtidigt och det försvinner mycket tid så försakar han troligtvis en hel del skola på det. Inte alls orimligt antagande att killen i fråga redan ligger bakom. Kan du inte sköta dina studier så ska du göra ett val.

Antingen hoppar du av och går all in på spelandet - och då är det rimligt att han inte får sina föräldrars ekonomiska stöd. Eller så väljer du studierna och får stödet. När man går på college är man inte ett barn längre - det är meningen att du ska kunna stå på egna ben utan att bli hållen i handen. Pengarna har föräldrarna sparat till Dig över hela din uppväxt avsatt endast för studier.

USA fungerar inte som Sverige där staten håller dig i handen för att sitta hemma och spela. Utan du måste försörja dig, ha ett jobb. Jag tycker det är en livsviktig läxa han får av sina föräldrar. Vill du spela och satsa på det och tror på att det kan göra en karriär - satsa hårt - men det kommer kosta dig mycket insatser. Jobba hårt för att få pengar och spela resten av timmarna. Många entreprenörer har ett jobb och lägger resten av sin vakna tid på sitt livsprojekt som en dag (eller inte) blir ett eget arbete där du är din egen chef.

Medlem
Skrivet av kebbe:
Skrivet av Mirage:

Vilken dryg far.

Med tanke på att en årsavgift för college kan ligga nära prispotten för turneringen även på de mer mediokra skolorna så kan man ju anta att han skulle föredra om ungen fokuserade på utbildningen.

En helgs spel != en förstörd utbildning. Det var turnerningen han förbjöds, inte själva spelet.


signatur

I drank what?

Medlem

Kul att vara barn till en förälder som stötta sitt barn så lite.

Undrar om föräldern resonerat likadant om det var VM i schack, skytte eller någon annan jämförbar sport? Antagligen inte. Då hade de stått och gråtit av stolthet som dem borde göra.

Killen kunde varit bäst i världen på någonting.


signatur

"People don't plan to fail, they just fail to plan"

12
Skriv svar