Kan inte spela Pokémon GO!

Medlem
Kan inte spela Pokémon GO!

Hej! Nu är det såhär att jag försökt spela Pokémon GO dom senaste dagarna och jag har startat ett konto helt utan problem och fångat pokemons från där jag står och väldigt sällan kunna gå några meter utan problem men när jag gått en bit så står det "GPS signal not found" vet ni vad det är för fel eller har en lösning så skulle jag bli himmelskt glad om ni kunde dela med er av er kunskap! Mvh/Albin

Medlem

va har du för telefon då ? har du ingen bra gps lock så kommer du nog inte kunna spela direkt.

Medlem

O juste glömde skriva att jag använder min iPod touch när jag försöker spela Pokémon GO!

Medlem

Ipod Touch har inte GPS då det egentligen är en glorifierad MP3 spelare, alltså har det inte nån direkt användning av ett sånt system.

Tyvärr har jag inte Apple produkter så jag kan inte på rak arm rekommendera något som kan lägga till GPS, eller ens Pokemon Go, men jag antar att PokeGo kräver att man har GPS på för att kunna spela det.

Medlem

GPS:en tar ju emot signaler från satelliter, om du har mycket byggnader eller träd runtomkring kan det bli problem.

Det finns något som heter Assisted GPS där mobilen tar hjälp av mobilnätet för att hitta GPS satelliter etc., men kör du bara wifi på en touch så funkar det ju inte:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS

Edit:
Läste på lite, touch har tydligen ingen GPS utan estimerar position utifrån Wifi nätet den är uppkopplad mot.
Dock finns det tydligen GPS moduler för lightningporten att köpa.

Medlem

Tja inte så mycket höga byggnader men mycket träd men grannen spelar utan problem.

Medlem
Skrivet av beastN:

Tja inte så mycket höga byggnader men mycket träd men grannen spelar utan problem.

Som sagt, Ipod Touch har ingen GPS. Du kan fixa GPS till den genom olika medel som t.ex. Bad Elf GPS Lightning connector. (förutsatt att det sitter en lightning connector). https://www.amazon.com/Bad-Elf-GPS-Lightning-Connector/dp/B00...
Rätt dyra men billigare än att köpa en Iphone för att få GPS.

Hittade denna sida som tar upp några förslag på olika GPS addons för Touch/Ipad.
http://gps.about.com/od/mobilephonegps/a/iPod-Touch-GPS.htm

Medlem

Aj det var dyrt finns det inget billigare... har inte ett pengaträd direkt.

Medlem

Ingen aning om det finns så mycket billigare i Sverige.
http://www.blocket.se/ostergotland/GPS_mottagare_for_iPad_och...

Kan tänka mig att det är rätt dyrt på grund av licensavgifter som tillverkare måste betala för det är rätt dyrt att skicka upp satelliter och organisationerna som "äger" dessa lär vilja ha något för att tillåta folk att utnyttja dem.
Jag gissar bara att det är så för typ allting annat fungerar ju så. Sen vill säkert Apple ha en slant för att sakerna ska fungera med deras enheter.

Det viktigaste vid köp är att kolla att kontakten är rätt för det finns till de äldre 30 pins kontakten och sedan den nyare lightning kontakten. Länken till Blocket är för 30-pin versionen t.ex. men de har en för Lightning också.

Som sagt så har jag inga Apple produkter så jag kan bara gå efter vad jag hittat på tekniksidor, och den senaste länken till blocket (som är en annons från ett företag) var via 99Mac's forum.

Tror du helt enkelt måste acceptera att om du vill ha GPS till din Touch (så att du även kan gå omkring med den) så kommer det kosta dig en redig slant. Till och med de GPS mottagare som man använder till en dator går på ca 700kr, men dessa kan inte jag svara för om de skulle fungera till Apple produkterna.

Medlem

Annars kan du köpa en ny telefon Oneplus 3 släpptes ju för ett tag sen och ska vara bra och billig. Ligger på 3700kr på deras hemsida och har motsvarande prestanda som en samsung galaxy 7

Medlem

Har en mobil (samsung) dock krånglar den väldigt mycket har raderat massor på den men det gör inte så stor skillnad på hårddisken aja hoppar väll över Pokémon GO då.

1
Skriv svar