Påminnelse: Har du respekten till andra som krävs för FZ?

Medlem
Påminnelse: Har du respekten till andra som krävs för FZ?

På senare tid har det varit lite sämre stämning i det här forumet, vilket gör ont i vårt gamla FZ-hjärta. Ont därför att detta är ett ställe som ska välkomna alla att prata om nästan allt och ändå kunna få respektfullt bemötande av andra besökare.

Just nu ligger det därför en hel hög med anmälningar på kö (vilket i sig inte är dåligt. Anmäl gärna om du tror ett inlägg bryter mot reglerna!). Efter att vi moderatorer tittat på ett par anmälningar inser vi ganska snabbt vad som saknas.

Det saknas är respekt. Respekt för din medforumist och framför allt respekt för FZ.

Reglerna säger klart och tydligt att du är välkommen diskutera och ventilera åsikter, däremot inte personerna som framför dem. Reglerna säger också klart och tydligt att om man är här för att förstöra för FZ så åker man ut, eventuellt med reprisalier från sin internetleverantör. De säger också klart och tydligt att om du inte har något att säga så behöver du inte posta överhuvudtaget.

Med det vill vi moderatorer påminna att dessa regler fortfarande gäller. Har du problem med att inte ifrågasätta personen som skriver ett inlägg, eller vill spamma eller på något annat sätt förstöra för sajten, gör du dig själv en tjänst genom att inte besöka FZ.se. Måste du ändå ifrågasätta en person, anmäl inlägget istället för att svara honom något som du antagligen själv åker dit på.

Ärligt talat har det varit på tal att ta bort detta OT-forum i och med dessa mängder med personligt påhopp och hobbymoderatorer, men jag kan glädja er att just nu har vi avfärdat den tanken. Dock, blir det inte bättre stämning kan vi nog lova er att ämnet kommer upp på agendan igen.

Reglerna finns här. Läs igenom dem, begrunda dem. Och bidra sedan till att göra FZ ett bättre ställe.

/FZ-moderatorerna


signatur

MaxH: Web, Spel, Kärlek, Nöje, Projekt, IRC
"Din mamma är en Google-sökning."-the_maxx

Medlem

Jag vill förtydliga "hobbymoderatorer" då en del kanske har missförstått det. Med det menar jag personer som i tråden säger åt en annan person vilka regler som gäller och att denne ska tillrättavisa sin attityd.

Även om vi givetvis uppskattar hjälpen vi får är det en ganska dum ide att göra så. Det bästa som kan göras är att anmäla inlägg, det näst bästa är att ignorera inlägget helt och hållet. Att börja orda om reglerna sam dess tillämpning blir i princip alltid bara värre. Anmäl hellre inlägget och låt oss moderatorer göra jobbet, som har verktygen som behövs.

Det hjälper oss mångfaldigt mer.


signatur

MaxH: Web, Spel, Kärlek, Nöje, Projekt, IRC
"Din mamma är en Google-sökning."-the_maxx

1
Skriv svar