Fråga angående tackfilm-reklamen.

Medlem
Fråga angående tackfilm-reklamen.

Måste fråga en grej angående denna reklamfilm (se exmpel) http://www.tackfilm.se/?id=1259889173703RA60 som sprider sig som en löpeld på Facebook och resten av Internet. Visst är det så att de bara har använt sig av en blue/green-screen? Eller är det mer saker som man inte ser med blotta ögat, som typ programmering o så. För jag vill själv prova leka lite med green/blue-screen i After Effects. O sen måste jag bara fråga vad den stora skillnaden är mellan dem två? Tror att blue-screen är nyare bara eller?

Medlem

Öhm... är inte blue och green screen samma princip? Det går väl att välja vilken färg som helst egentligen men fungerar bäst med blått grönt när de är såpass ovanliga.


signatur

Att spela elektroniska spel är inte en mänsklig rättighet.

Medlem

http://en.wikipedia.org/wiki/Chroma_key

Där kan du läsa mer huzzle, svarar på dina frågor och en hel del mer.


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Thanks a bunch bjosarn! Ska läsa på. Måste vara många timmar reklambyrån lagt ner på att animera till det där riktigt snyggt, läste att kampanjen tippas bli årets reklam osv osv

Medlem

tackfilm.se tror jag inte är gjord med bluescreen/greenscreen. Speciellt inte sekvensen med plånboken- skulle bli för mycket föroreningar i färgen. Det behövs även någonting som sköter orienteringen på bilden, om man skulle vrida skylten lite till exempel.

Nu är väll inte detta mitt ämne riktigt så jag kan säkert ha fel.


signatur

I'm a snake, follow me!

1
Skriv svar