En kväll med Gears of War

Antikvitet
En kväll med Gears of War

Kom precis hem efter en kväll på #Webhallen i Stockholm. I kväll var jag där utan min mc-hjälm (är det för tidigt att skoja om det?) och nu för att spela #Gears of War. #Microsoft hade #Viva Piñata och #Call of Duty 3 på plats också, men i skuggan av en gigant som GoW hade de inte en chans. Ett par öl, pizzaslicar och deathmatchrundor senare lämnade jag platsen med ett leende.

Speljournalister mot speljournalister, i blodig kamp till sista livsgnistan. Gears of War, i alla fall på det sätt vi spelade det, har förhållandevis små banor. Endera lag börjar på varsin sida och det finns oftast en huvudväg och en bakväg. Efter uppvärmningen (jag vill påstå att jag piskade såväl Mats på Super Play och Anders på PC Gamer som Calle) så blev det turnering i 4on4. Helt sjukt så spännande och nervpirrande det blev.

<center><a href="http://www.fz.se/bildarkiv/image.php?id=35070" target="fzimages"><img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Gears_of_War__Xbox360_/thro..." width="100" height="56" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border:1px solid black;"></a><a href="http://www.fz.se/bildarkiv/image.php?id=35069" target="fzimages"><img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Gears_of_War__Xbox360_/ther..." width="100" height="56" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border:1px solid black;"></a><br></center>
Det jag framför allt vill belysa i Gears of War är kontrollens enkelhet. De flesta knappar gör ingenting, A-knappen gör allt. Håller du in A-knappen så springer du. Fast inte upprätt, utan nedhukat. Kameran börjar tilta som fasen (lite handkamerakänsla) och kontrollen blir väldigt stel, du kan bara styra lite i sidled. Känslan är riktigt skön. A-knappen kan även användas till att dyka mellan olika hinder eller ta skydd mot väggar. I princip allt kan användas till skydd.

Det andra som är väl värt ett omnämnande är avslutningsmoves. Att skjuta på en motspelare räcker inte, mörsar du på ordentligt får du ändå bara ned honom på knäna. När en motståndare är satt ur stridbart skick på det sättet måste du springa fram till honom och antingen sparka ner honom eller såga honom itu (du har en motorsåg undertill på ditt vapen). Låter du honom vara för länge så kommer han så småningom få liv igen och då får han en ny chans att ha ihjäl dig. Konceptet inbjuder till idel närkamp och är minst sagt njutbart.

<center><a href="http://www.fz.se/bildarkiv/image.php?id=35019" target="fzimages"><img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Gears_of_War__Xbox360_/gear..." width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5"></a><a href="http://www.fz.se/bildarkiv/image.php?id=35018" target="fzimages"><img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Gears_of_War__Xbox360_/gow_..." width="53" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border:1px solid black;"></a></center>
Jag fick ett exemplar av spelet, men tråkigt nog måste jag lämna ifrån mig det eftersom det blir vårt recensionsexemplar. Livet är inte alltid lätt. Snart kommer Calle hem och har vi tur blir det bilder från evenemanget redan i kväll.

#blogg


signatur

John Severinson, före detta chefredaktör - Läs min blogg

1
Skriv svar