Spel jag minns: Lazy Jones

Flakmonkey
Spel jag minns: Lazy Jones

Min far var programmerare på det glada 70-talet och startade en datorfirma under 80-talet så vi har alltid haft tillgång till datorer hemma. Till en början handlade det emellertid mest om olika PC-maskiner med stora disketter och monokrom-skärm som brorsan lirade Sierras Quest-spel på och någon enstaka konsol från Atari eller Philips.

Allt ändrades dock när farsan från ingenstans kom hem med en Commodore 64. Han gjorde det med baktanken att min storebror som är sju år äldre än jag skulle lära sig att programmera i Basic (vilket han aldrig riktigt gjorde) men för mig som var 6-7 innebar det att spelvärlden öppnades på riktigt. Vet inte hur många spel man tog sig igenom på den tiden, men utbudet var ju obegränsat eftersom man (jag) piratkopierade utan någon som helst tanke på att det var fel - en punkt där jag idag är av en helt annan åsikt. Hur som helst så tänkte jag skriva lite om ett av spelen här och visa en film i vad som förhoppningsvis är det första i en serie inlägg om spel jag minns. Det är självklart alltid svårast att välja det första, men nu tog jag faktiskt det första som ploppade fram i mitt huvud - Lazy Jones.

<img src="http://www.lemon64.com/museum/boxes/c64c_original_box.jpg" width=450>
Bästa presenten jag och mina bröder någonsin fått av pappa

När jag tänker tillbaka på det så inser jag att det är långt ifrån det bästa jag lirat till C64, men av någon anledning så är det svårt att glömma bort. I ärlighetens namn minns jag inte riktigt vad det gick ut på, om det ens gick ut på något överhuvudtaget, men du var iaf Lazy Jones som gick runt i ett hus med en massa rum där du kunde spela olika TV-spel och samla ihop poäng. När du tog dig mellan de olika rummen så var du tvungen att undvika personer och städmaskiner vilket kanske inte låter så svårt, men det är betydligt svårare än 90% av dagens spel.

Det här låter nu kanske inte så roligt men jag spendera en enorm massa timmar med att samla ihop så mycket poäng med mina kompisar och upplägget med att lägga in en massa små spel i ett större är något som fortfarande tilltalar många där ute. Frågan är dock om en modern variant skulle fungera. Jag är tveksam, men med rankinglistornas intåg i spelvärlden så ökar åtminstone potentialen, det är ju trots allt alltid kul att mäta sina färdigheter mot båda sina vänner och fiender.

Nåja nu är det färdigbabblat från min sida och jag bjuder dig istället på ett stycke spelhistoria och för de som var där själva även på ett stycke nostalgitripp.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/KHdMBc4v7jM&hl=sv&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/KHdMBc4v7jM&hl=sv&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

#blogg

KoP
Medlem
Spel jag minns: Lazy Jones

Lazy Jones var grymt! Ett spel med en massa småspel i. Du nämner Sierra spel. Spelade du någonsin Goldrush? Om inte, leta fram det.

Citat:

utbudet var ju obegränsat eftersom man (jag) piratkopierade utan någon som helst tanke på att det var fel

Hrrrm.. vem gjorde inte det. Har en hel kartong med turbokassetter liggande i något skåp. Undrar om dom fortfarande fungerar? Hmm.

MFZ
Medlem

all hail commodore 64.


signatur

“Blessed be the stonecutters. it took a quarry to bury the dreams.”

Medlem

Det är helt fantastiskt att man fortfarande tycker det är kul att dra igång maskinen några timmar och insupa den åldriga grafiken och den ofta helt suveräna musiken.

Lazy Jones bjöd på mycket bra musiksnuttar beroende på vilket rum man kom in i:)


signatur

C-64, 64kb RAM, The Final Cartridge III, 5,25" 1541-II, WICO Bathandle <---In action Spelmusik

MFZ
Medlem
Skrivet av Ariath:

Det är helt fantastiskt att man fortfarande tycker det är kul att dra igång maskinen några timmar och insupa den åldriga grafiken och den ofta helt suveräna musiken.

Lazy Jones bjöd på mycket bra musiksnuttar beroende på vilket rum man kom in i:)

sidchippet var ju så gott som hälften av nöjet med 64an. det fanns ju ingen motsvarighet på dator eller konsol på den fronten då det begav sig.


signatur

“Blessed be the stonecutters. it took a quarry to bury the dreams.”

1
Skriv svar