Puzzle Quest - en diamant i speldjungeln

Flakmonkey
Puzzle Quest - en diamant i speldjungeln

Tänkte använda lunchrasten till att propagera lite för ett spel som jag tror att väldigt många har missat, men som jag tycker förtjänar alla uppmärksamhet det kan få. Spelet i fråga är #Puzzle Quest: Challenge of the Warlords och det finns till alla möjliga plattformar så ursäkter med att du inte har rätt maskin duger alltså inte i det här fallet.

Spelet är en något udda blandning av roll- och pusselspel som utspelar sig i Warlords-världen (SSG:s klassiska strategiserie) där du måste träda in i rollen som hjälte och mota tillbaka det odöda hotet som är påväg att ta över kontinenten. I god rollspelsanda får du välja din karaktär som du sedan kan levla upp, köpa nya prylar till, fixa kompanjoner till, skapa nya vapen, magier, etc etc. Detta är nu i sig inte särskilt unikt, men mixen med pusslande är det (iaf så vitt jag vet).

Striderna är nämligen pusselbaserade och bär många likheter med spel som Bejeweled och Hexic. Du ska alltså passa ihop olika bitar (kristaller, dödskallar, etc) för att på så vis skada din motståndare. Kristallerna är olikfärgade och ger dig mana från de olika elementen som gör det möjligt för dig att lägga magier på din motståndare vilket ger spelet en hel del djup som annars kan vara svårt att se vid första anblicken.

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swfla..." id="gtembed" width="480" height="392"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param name="allowFullScreen" value="true" /> <param name="movie" value="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=26084"/><param name="quality" value="high" /> <embed src="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=26084" swLiveConnect="true" name="gtembed" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="true" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="392"></embed> </object>

Det är i ärlighetens namn lite svårt att förklara storheten på ett sätt som gör att andra förstår den (trailern ovan kan kanske hjälpa till lite) och det är inte heller ett spel som ser särskilt kul ut när man tittar på det. Det tar helt enkelt en stund att komma in i det och förstår hur bra det är, men när man väl gör det så är det svårt att sluta spela det. #Puzzle Quest: Challenge of the Warlords är det jag håller på att ta mig igenom nu i min "Kamp mot backloggen" och jag trodde att det skulle kännas lite väl tamt efter alla stortitlar, men med sin lilla tillbakadragna stil har det vunnit mitt hjärta och kommer förmodligen hålla fast det ett bra tag. Känslan är nämligen att det kommer ta ett bra tag att ta sig igenom hela kampanjen vilket givetvis är ännu ett plus.

Så jag uppmuntrar alla att ge det ett ärligt försök. Det är väldigt billigt till alla format så gillar du den lite annorlunda spelstilen så är det inte mycket att fundera på utan det är bara att slå till omedelbums

#blogg

Medlem
Puzzle Quest - en diamant i speldjungeln

Grymt spel, varvade det på NDS. Helt suveränt att ha med sig på resan!


signatur

Tempus fugit.

1
Skriv svar