ICFraud.se

Skägg.
10 Chambers
ICFraud.se

<img src="http://www.icyou.se/templates/fs_nixlogy/images/ICyou_logo.gi..." align="right">En tevereklam för tjänsten ICYou.se gjorde mig nyfiken, och efter att ha hamrat in adressen i webbläsaren möts jag av en stilren sajt med följande information.

Citat:

Interactive City är den nya mötesplatsen där världar möts och allt kan hända. Det du kan göra i verkliga livet kommer du också att kunna göra virtuellt. Upptäck nya platser, shoppa, spela, utbilda dig, jobba, umgås! Starta företag, gör affärer, tjäna pengar - det är i Interactive City som dina drömmar blir till högst påtaglig verklighet. Vi startar i Sverige - och under våren öppnar vi portarna även i resten av världen!

Vid första anblicken verkar det vara en Second Life-kopia men det Skövde-baserade företaget verkar ha högflygande planer. Men först vill de ha dina pengar. För att få tillgäng till den digitala världen måste du nämligen betala 50 Euro, vilket ger dig en virtuell lägenhet. Jag tycker det hela känns som rent lurendrejeri. De utlovar fler tjänster i framtiden, bland annat ska du kunna shoppa och genomföra affärsmöten, men idag har du bara tillgång till lyan och ett forum. Innan de bevisar motsatsen är detta för mig ett Nigeria-brev i 2000-talstappning.

#blogg


signatur
Medlem
ICFraud.se

Bra att du uppmärksammar detta. Alltid bättre att vara extra försiktig än att bli blåst. Och här skulle man också kunna fylla i med regeln: Betala aldrig i förskott :).

Skägg.
10 Chambers

En närmare granskning av deras FAQ får mig både att skratta och oroas mer.

Citat:

Hur säljer jag min lägenhet?

- När första etappen är avslutad kommer Interactive Citys fastighetsbörs att öppna. Där kan du bjuda ut lägenheter till försäljning och själv sätta ditt pris.

Vad säger att denna första etapp kommer att avslutas?

Citat:

Hur tjänar jag pengar i Interactive City?

- En viktig inkomstkälla blir handeln med lägenheter, där den som äger många också har möjlighet till de största förtjänsterna.

En viktig inkomstkälla för ICYou är nog snarare vad de menar.

Citat:

Vilka funktioner finns redan idag?

- Från start kan du investera i lägenheter och delta i diskussioner på forumet. De idéer som kommer fram via forumet kommer att påverka vilka funktioner som kommer att skapas längre fram. Först på gång är olika shoppingfunktioner, men något exakt datum kan vi inte specificera idag. Titta in under rubriken Nyheter för aktuell information.

Hur kan ett köp av en virtuell lägenhet vara en investering. Det hela bygger på att satsningen blir populär, och då är det ändå inte säkert värdet ökar.

Citat:

När öppnar Interactive City i full skala?
- Hur snabbt staden kan vara redo att öppna är svårt att säga i nuläget.

No shit Sherlock.

Deras forum är också en intressant del, många är även där skeptiska till upplägget medan vissa så kallade "vanliga medlemmar" är väldigt positiva.


signatur
Vila i frid

Pyramidspel låter det som. Sign me up!!!!1111


signatur

"Örnar kan kanske sväva högt, men vesslor blir inte insugna i jetmotorer."
Mikael 'the_maxx' Löfgren - FZ

Medlem

Bah, inget gott har någonsin kommit ifrån Skövde.

Medlem
Medlem

Hehe! Roligt att läsa detta då jag såg reklamen på TV4 precis! Jag signerade mig på sidan och väntar också på att det ska bli något av det innan man lägger pengar på´t!

Antikvitet

Jag såg också reklam på TV4 nu, Bert Karlsson som speaker...


signatur

John Severinson, före detta chefredaktör - Läs min blogg

Inaktiv

Kan man pröjsa med monopolpengar, jag menar en låtsaslya mot låtsaspengar?

Jag kanske är korkad, men kan man inte redan shoppa och ha affärsmöten på internet?

Vad ska man ha för säljargument sen då när man ska sälja kvarten med vinst?

Så här kanske:
Kom o köp min lägenhet! Den ligger perfekt på en toppmodern server i en luftig datahall.

1
Skriv svar