Innovation är framtidens melodi

Redaktör
Innovation är framtidens melodi

Den nya generationens konsoler gjorde visserligen entré redan för ett år sen, men det är först framåt julen (eller i <a href="http://wiki.fz.se/Playstation 3">PS3:ans</a> fall, i senvinter) kriget rullar igång på allvar. En Xbox står och samlar damm under teven; jag har inte varit konsolfreak sen <a href="http://wiki.fz.se/Atari_2600">denna gynnare</a> ersattes av en [[C64]] (och det var inte i går...). Ändå, tv-spelsframtiden kan tack vare pluttspelstillverkaren bli riktigt intressant.

[[Xbox 360]] och [[PS3]] skryter båda med storheter som stans fetaste grafikupplevelse. Trevligt - om man är beredd att lägga upp en månadslön på en ny teve. Sitter med en lastgammal monoteve och finner verkligen inget värde i att äta vatten och bröd för ögongodis jag redan nu får på datorskärmen. Med vissa undantag är spelen ändå desamma, och konsolshooters är fortfarande undermånliga (oavsett hur mycket Simon hävdar motsatsen). Nej, två av tre nästagenerationare ser ut att ge ungefär samma sak som den hederliga gamla datorn.

Återstår [[Wii]], Nintendos enligt många hårdvarumässigt undermånliga <img src="http://xtrmntr.fz.se/fz/blogg/wii.jpg" align="left" width="80" height="117" border="0" hspace="5" vspace="5"></a>maskin. Perfekt för min plånbok och teve, men viktigast - den testar något nytt. Återstår att se om den omtalade handkontrollen är något att ha, men om så är luktar det inköp. Visst, jag får klara mig utan pr-drömmar som [[Gears of War]], men å andra sidan lär flerspelarlir med/mot polare få en helt ny dimension (snälla, söta Rockstar, släpp #Table Tennis till fler format!). Den 8 december är det Europapremiär, om kontrollen får godkänt finns stor risk att jag återvänder till konsolvärlden på allvar.

För övrigt inskränker sig mitt Nintendo-ägande till (ett uselt) [[Game & Watch]].

#blogg


signatur
1
Skriv svar