Presskonferens - Microsoft/Xbox 360

Redaktör
Presskonferens - Microsoft/Xbox 360

Presskonferens 1 - Microsoft/Xbox 360

Microsoft öppnade E3 med att klargöra schemat för Xbox 360. Jag har varit nätlös i över ett dygn och inte kunnat kolla vad som redan berättats, men nedan tar vi en snabb genomgång av de största nyheterna.

- Ett helt nytt Xbox 360-gränssnitt ska vara släppt när du läser detta (om jag förstod rätt). Ett gäng nya funktioner är på gång, bland annat Video Marketplace (möjlighet att kolla på film och tv-serier) och möjlighet att skapa avatarer (formge en karaktär som representerar din profil) och låta dessa mingla med dina vänner. Commumity-funktioner kommer ingå, till exempel att du ser vilka spel dina vänner kör, möjlighet att spela och umgås tillsammans i grupp. Dessa saker lanseras i höst.

- #Fable 2 släpps i oktober.

- #Gears of War 2 släpps den 7 november.

- #Guitar Hero World Tour - några klara grupper är Eagles och Metallica. De senare släpper i höst en ny platta, vilken kommer kunna köpas till spelet samma dag som den släpps. Eventuellt gäller detta också för #Guitar Hero III. Detta ska vara Xbox 360-exklusivt.

- #Lips - i denna Singstar-kopia kan du sjunga dina egna låtar genom att koppla en Ipod (eller Zune) till 360:n och hämta musiken från den.

- #Rock Band 2 släpps i september. I Nordamerika, får vi förmoda - ettan har ju ännu inte behagat dyka upp i Sverige. Hursomhelst, de flesta låtar från ettan kommer fungera också i uppföljaren. Nedladdade låtar till ettan är kompatibla. Hela låtlistan visades, bland annat ingår Bob Dylan, AC-DC (för första gången med i ett musikspel) och - håll i hatten - nytt från Guns 'n Roses! En eller flera låtar från gruppens patetiskt försenade album kommer kunna spelas innan skivan får premiär. Vilket kanske inte säger så mycket om när låten/låtarna kommer finnas tillgängliga (skivan har varit på gång i bortåt ett decennium), men å andra sidan har ju också Rock Band vissa problem med att nå butik.

- #Final Fantasy XIII är på gång till Xbox 360.

#blogg


signatur
1
Skriv svar