Att få snuten efter sig...

Medlem
Att få snuten efter sig...

För tre-fyra månader startade jag en server i #LFS med en lite annorlunda inriktning. Spelet är som många andra seriösa billir gjort för banracing. Till spelet går det att göra egna så kallade layouts, alltså lägga ut koner, sarger och andra objekt för att göra egna "banor" på de befintliga banorna. En bana är en parkeringsplats och där kan man göra enkla ganska roliga sträckor att leka med.

I vilket fall. För tre-fyra månder sen hittade jag en sådan layout som istället för att vara en bana skulle på något sätt simulera en del av en stad, rent trafikmässigt då. Rondeller, t-korsningar, hela kitet. Jag tog den och startade en server ett par timmar och insåg att det var mycket mer populärare än vad jag trodde. För några år sedan har jag kört omkring buss i #Midtown Madness hejvilt och trodde att jag var en av mycket få som tyckte om att göra så. När jag väl skulle lägga mig hade jag 10 personer inne på min temporära LFS-server och fick låta den vara på över natten. <a href="http://www.maxheadroom.nu/citylife/Citylife-police.jpg" target="new"><img src="http://maxh.fz.se/fzstuff/Citylife-police.jpg" alt="Cops&Robbers" style="border: 1px solid black;" align="right" hspace="7" vspace="3"></a> Tre dagar senare blev det en dedikerad server, en vecka senare var vi ett gäng som 'crewade' det hela, två veckor senare hade ett annat gäng kopierat hela skiten och slängt upp en server till. En månad senare började vårt gäng diskutera framtiden och nya layouter, samtidigt som den existerande filades till. Ungefär så. Jag var föga beredd på det hela som kom att kallas för City Life / Cops & Robbers, allt jag ville var att köra omkring lite som en blådåre den kvällen och kanske få snuten efter mig.

Konceptet är enkelt, Cops & Robbers helt enkelt. Vem som helst får vara polis, tjuvar är egentligen trafiksyndare och naturligtvis får du försöka smita. Sammarbetar poliserna bra är det riktigt svårt att undkomma, speciellt när de efter ett tag börjar småkrocka i dig så du spinner runt. Väljer du att stanna direkt kan du, om du är trevlig få en liten varning bara, annars får du snällt spendera några minuter i spectator-mode. Är det inga poliser aktiva för tillfället blir det väldigt lätt leken följa john, alltså en slags street racing-grej. Minst misstag vinner.

Jag vet att det låter idiotiskt. Jag var inte alls förberedd på intresset och det krävs en del fantasi för att se det som en stad. Men nu är det stadigt fyra servrar uppe från tre olika team och det är fortfarande skoj så in i norden. Jag vet två team som håller på med vidareutvecklingar av konceptet inom gränserna för LFS. Det jag frågar mig är varför det inte finns något sådant <b>spel</b>?

Det har gjorts en del försök, det har kommit några MMO-spel som dock oftast haft andra huvudmål. Det finns #Need for Speed III: Hot Pursuit som tagit upp just det konceptet med polis och syndabockar, likaså i #Midtown Madness om jag inte missminner mig. #Driver var sjukt roligt med sina sladdar och San Francisco-hopp men det faller grovt på konsolifieringen av styrningen (jag försökte köra med ratt - gör det inte!). De två tidigare nämnda spel faller båda på de fotbollsplansbreda gatorna och tefatsfysiken på bilarna (även om NFS var bättre förr i serien).

Varför tar ingen tag i idén att fritt kunna köra omkring i en stad och välja mellan att köra helt laglydigt, med blinkers, körfältsbyte och hela rubbet - för att sedan runt hörnet blåsa ifrån snuten genom korsningar i riktigt farliga farter, utan att sumpa rubbet på arkadbreda gator och tefatsbilar? Jag har längtat efter ett sånt lir i princip hela mitt gamer-liv och uppenbarligen fungerar det i LFS-communityt.

Allt från driftare till stundnissar hoppar in ibland, men de senare brukar få rätta sig till att man ska köra på höger sida och hålla 50km/h (90 på motorvägen). Om man inte har blåljusen smekande i nacken, då brukar det vara "okej" att göra omkörningar på gräsmattan...

#blogg


signatur

MaxH: Web, Spel, Kärlek, Nöje, Projekt, IRC
"Din mamma är en Google-sökning."-the_maxx

1
Skriv svar