Champagne & tysta svordomar

Medlem
Champagne & tysta svordomar

Kära FZ-läsare,

jag tänkte göra en blygsam bloggdebut genom att förklara vilken champangefylld resa livet som nyhetsredaktör och recensent är - eller inte är. Att ha tillgång till de senaste spelen, att veta allting före alla andra och att ha pressackreditering till mässor, visningar och annat låter flashigt, absolut. Tyvärr är dock inte allting alltid en dans på röda rosor. Vad du som läsare aldrig märker (eller skall märka är alla tysta svordomar över spel som vägrar starta, e-mail som förblir obesvarade och motstridiga nyhetskällor som är svåra att värdera.

<div style="float: right;">

</div>Just nu sitter jag med ett recensionsexemplar av Microsofts [[RTS]]-expansion #Age of Empires III: The WarChiefs. Spelet är välgjort och säkert också roligt - om man kan starta det. Problemet är att Microsoft inte försett oss med samma version som står på butikshyllorna. Eftersom recensioner är färskvara - och det är spelförläggarna väl medvetna om - tar man gärna alla de genvägar man kan. Ett sätt att vinna tid är att skicka ut spelen precis innan de [[gått guld]]. På så vis slipper man vänta på att manualer och konvolut skall vara färdiga. Ett par brända dvd-skivor och en jiffypåse - sedan har pressens recensenter tillgång till "färdiga" spel långt innan de packats upp på butikshyllorna.

Kruxet är att spelen inte alltid är färdiga. Ta en titt på bilden - den visar hur ett recensionsexemplar kan se ut. Knappast det du själv har stående i hyllan hemma, eller hur? Vad bilden inte visar är att spelet i det skick FZ fått det är... tja, ospelbart. Det går inte att installera. Alls.

<div style="text-align: center; font-size: 110%;"><i><b>"Age of Empires III was not installed for Allusers or the current user. Please log in with the correct account. This setup will exit."</b></i></div>
<div style="float: left;"><a href="http://www.fz.se/bilder/?id=5927" target="_blank"><img align="left" src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?m=2&i=5927" width="200" height="150" hspace="5" vspace="5" style="border: solid 1px black;"></a></div>Panik. Vad gör jag? Spelet måste fungera och recensionen <u>skall</u> skrivas. Efter lite efterforskande visar det sig att installationsprogrammet på skivan mycket riktigt inte alls fungerar. Problemet är känt och utvecklaren #Ensemble har gjort bort sig. Ordentligt. Problemet visar sig vara enklare än lösa än jag trott. Startmenyn i min Windows XP-installation saknar en mapp som Ensemble förutsätter skall finnas. Suck - eller rättare sagt, <i>suxx0rz</i>! Efter lite meckande har jag löst problemet. The WarChiefs startar, barska indianhövdingar förklarar sitt missnöje med den brittiska ockupationen och jag själv sitter och grymtar över att ha fått ännu ett i raden av måndagsexemplar i min hand.

(Vad betyget kommer att bli? Håll koll på FZ:s förstasida - recensionen kommer inom kort!)

#blogg


signatur

FZ | Load "Boulder Dash", 8, 1 : Run | Var är Brad S?

1
Skriv svar