Gears of War för 399 SEK - billigt, men...

Medlem
Gears of War för 399 SEK - billigt, men...

<div style="float: right; border: 1px solid black; margin: 4px; padding: 0px;"><img src="http://peter.fz.se/grafik/bloggar/gears_of_war_hylla.jpg" width="200" height="233" alt="Fotografi av Gears of War"/></div>Snålheten har som bekant en tendens att ibland överträffa visheten. Tillåt mig att ge ett konkret exempel. Tidigare i veckan noterade jag i elektronik- och vitvarukedjan Elgigantens annonsblad att de säljer den [[Xbox 360]]-exklusiva actionstänkaren #Gears of War för 399 kronor. Ja, du läste rätt - 399 kronor. Mycket pengar kan tyckas - men riktigt billigt i jämförelse med den gängse prisbilden för konsoltitlar (samma spel kostar mellan 550 och 600 kronor i de flesta andra affärer).

Sagt och gjort - jag trotsade ett ihärdigt regn och begav mig till Elgiganten. Efter att snabbt letat genom hyllorna kunde jag kostatera att det inte var slutsålt (vilket även fotografiet här närmare visar). Nu sitter jag och tummar på den ännu oöppnade förpackningen och känner mig förvisso relativt nöjd med köpet - men samtidigt kluven. Det finns ett problem. Jag har ingen Xbox 360.

Vid en första (och kanske också en andra) anblick kan det tyckas vara dumt. Varför köpa spel till ett system man inte har? Enkelt. @11 Simon Bergstedt här på FZ gav spelet fem (5) FZ-logotyper i betyg när vi gick ut med recensionen igår. Högsta betyg, alltså - och när Bergstedt säger att ett spel är bra så är det bra. Därför sitter jag här med ett inplastat Gears of War och undrar när jag egentligen skall komma över en billig 360 att ta mig an horderna av spelets underjordiska locustbusar med.

<div style="float: left;"><img src="http://peter.fz.se/grafik/bloggar/afterburner_topgun.jpg" width="200" height="233" alt="Fotografi av lådor med Xbox 360-konsoler" style="margin: 4px 4px 4px 0px;" /></div>Det är inte första gången jag gör så här. Den första cd-skiva jag köpte var soundtracket från 80-talsklassikern Top Gun. När jag köpte den hade jag ingen cd-spelare alls - men jag var likväl övertygad om att hårdvaran förr eller senare skulle komma bara mjukvaran (musiken) först fanns på plats. 145 kronor kostade skivan på Mariebergs köpcentrum i Örebro. Jag betalade 150 kronor kontant. För femkronan jag fick tillbaka spelade jag - helt i linje med musikens flygtema - #Segas Afterburner i ett arkadspel på Gustavsviks campingplats. Det, kära läsare, är dock en annan historia.

#blogg


signatur

FZ | Load "Boulder Dash", 8, 1 : Run | Var är Brad S?

1
Skriv svar