Dataspelsmotståndare desperata?

Medlem
Dataspelsmotståndare desperata?

<img src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e4/Jackthompsn.jpg" align="left" hspace="5" alt="Jack Thompson" style="border: 1px solid black;">Den, i våra kretsar, ökände advokaten Jack Thompson verkar vara smått desperat nu för tiden. Den senaste kampanjen mot Rockstars "Canis Canem Edit" (fd "Bully") baserar sig helt och hållet på lögner och/eller ogrundade antaganden. Redan när titeln annonserades började herr Thompson jobba för att få det bannlyst, trots att ingen förutom utvecklarna själva hade en aning om vad det egentligen gick ut på. Man utgick från att det var ett GTA i skolmiljö helt enkelt. (Varför antog man inte att Table Tennis var utlravåld med pingisbollar?) I själva verket är CCE ett spel som tar sin inspiration från klassiska böcker och filmer om livet på en internatskola, där varken våld eller andra olagligheter premieras. Tvärtom så bestraffas man för detta om man blir tagen av en lärare. Det förekommer inte våld alls i GTA-bemärkelse heller så vitt jag vet.

Det läskiga nu är att Thompson har ju lyckats övertyga många om att det faktiskt är ett skol-GTA, och det har fått påtagliga konsekvenser. T ex har det förekommit ett otal demonstrationer mot spelet, tidningar har fabricerat bilder som illustrerar våld i spelet, och givetvis en del "quality time" hos domstolen i USA. Även i Storbritannien har kedjan "Currys" bestämt sig för att inte sälja spelet alls på grund av spelets förmodade omoraliska innehåll. Rockstar verkar dock inte särskilt oroliga och har uttalat sig om att allting ordnar sig när folk faktiskt ser vad spelet handlar om.

Vad är det som driver Thompson egentligen? Det finns två möjligheter:

  1. Han tror på fullt allvar att dataspel är ondskefullt och känner ett kall att rädda världen.

  2. Han vet att folk kan alldeles för lite om dataspel och utnyttjar det för att själv bli känd och tjäna grova pengar som advokat. Han vet att dataspel inte är så farligt egentligen.

Jag tror på det senare.

#blogg


signatur

Patrick
Producer@DICE

1
Skriv svar