Konsolförsäljning i USA första 6 månaderna

Inaktiv
Konsolförsäljning i USA första 6 månaderna

Intressanta fakta:

*PS 1, som totalt sålde i 100 miljoner exemplar, sålde betydligt sämre än vad PS3 gör nu.
*N64 är den konsolen som sålt allra bäst de två första månaderna i historien, men slutade totalt "endast" på 30 miljoner sålda exemplar
*PS3 sålde bättre än Xbox 360 de tre första månaderna
*Wii har den mest linjära (stadiga) försäljningen

Folk som tagit fram domedagsklockarna och proklamerat PS3 definitiva död kan stoppa undan dom. Trots PS3 "superhöga pris" sålde man alltså bättre än vad Xbox 360 gjorde de första månaderna. Det kanske säger lite om konsumenternas syn på PS3 som konsol och inte på prislappen.

Detta blev i vilket fall beviset för mig att Xbox 360 kommer få det väldigt svårt att "vinna" den här generationen, när t.o.m. hemmamarknaden skälver.

Over and out,

// Swelmtoft

#blogg


signatur

BioShock är den mest överlägsna komponeringen som släppts under denna halvan av decenniet.

Medlem
Konsolförsäljning i USA första 6 månaderna

En sak som gör det svårare att bedöma current-gen konsolerna är att både 360, och i synnerhet Wii, har begränsats av tillverkningshastigheten. Medan PS3 har haft praktiskt taget obegränsat lager åtminstone sedan Europalanseringen. Att Wii har mest linjär utveckling kan vara ett tecken på att efterfrågan fortfarande är större tillgången, förutsatt att tillverkningshastigheten är konstant. 360-kurvan är lite hattig, men PS3-kurvan planar ganska tydligt redan ut, vilket är oroväckande. Jag tror att spelutbudet har extremt stor betydelse framöver, då lär kurvorna styras en hel del efter tidpunkterna nyckelspel släpps.


signatur

Patrick
Producer@DICE

Inaktiv

Skälet till att PS3an planar ut är väl precis som du säger - spelen. Det kommer tre heta titlar i sommar (Heavenly Sword, Lair & Ninja Gaiden: Sigma) som alla är exklusiva till PS3, får se vad det har för inverkan på försäljningen. Annars kan ju en av PS3an riktiga riv bli i höst då vi bl a. får MGS IV och FFXIII.

Sony har dock ett ess i rockärmen, och det heter Blu-Ray. Man har fakitskt fått med sig många stora filmstudios på Blu-Ray, betydligt fler än vad HD-DVD fått, vilket är ett framtidssäkert kort.


signatur

BioShock är den mest överlägsna komponeringen som släppts under denna halvan av decenniet.

Inaktiv

Att PS1 sålde så dåligt var att det hade ju inget rykte eller kundbas sedan tidigare, till skillnad från PS2 och PS3. Fansen köpte ju PS3 direkt, sen har ju "vanligt folk" kanske inte varit så lättövertygade.

Problemet med PS3 är fortfarande avsaknad av killer apps, det finns helt enkelt ingen större anledning att köpa en PS3 idag imo.

Det är för tidigt att att utse ngn vinnare eller förlorare än, men klart intressanta grafer.

1
Skriv svar