En spännande film: Death Toll

Avstängd
En spännande film: Death Toll

Nej, jag menar inte filmen Death Toll, utan Death Toll som i kampanjen i Left 4 Dead. Jag klarade ut den för en timme sen eller så. Sjukt bra!

De fyra kampanjerna i spelet är utformade som filmer. Alla spelare blir en av karaktärerna och under laddningen visas en filmposter med bilder på karaktärerna och namnet på spelarna, som mitt namn t.ex. "MaCo | Shathur as Louie".
Karaktärerna pratar rätt mycket. Det är riktigt bra.

Kampanjerna delas upp i banor som börjar och tar slut i skyddsrum där man kan ladda upp med ammo och liv. Nästa bana laddas när man kommer in samtidigt som stats visat, bl.a. vem som dödat flest och vem som tagit minst skada.

Hela spelet kretsar kring CO-OP. För att klara det MÅSTE man samarbeta. Bl.a. finns det specialzombies. Smokern har en lång tunga som kan fånga en spelare och då måste de andra döda den. Då blir det ett rökmoln och man ser lite sämre.
Hunter är väldigt snabb och kan överfalla en spelare som då inte kan göra någonting. De andra spelarna måste döda huntern innan han hinner döda spelaren.
Boomer är en fet äcklig filur som exploderar (ofarligt) när man skjuter på honom. Han kan spy galla på en, vilket drar till sig mängder av zombies.
Witchen brukar sitta och snyfta. Precis samma som i trailern. Hon behöver man inte attackera. Om man gör det så kan hon bli rätt farlig.
Sist och absolut inte minst är tanken. Han är farligast av de alla. Inte jättesnabb, men istället jättestark och jättetålig. Han har nog runt 2000-3000 HP.
I versus-läget kan man spela som alla utom witch.

En bra grej är att allt inte är skriptat. Många händelser är förstås det, men zombierna blir utplacerade olika beroende på hur bra man gör ifrån sig och det är olika från gång till gång. Det är riktigt bra. Det gör att det inte blir riktigt lika varje gång.

Det finns inte jättemånga vapen i spelet. I början får man pistolen med oändligt ammo och så får man välja mellan en UZI och ett pumphagel. Sedan finns rörbomber och molotovs (man kan bara ha en i taget) och bensindunkar och liknande, vilka man kan kasta och skjuta på för att tända en eld eller spränga.
Längre fram kan man hitta en till pistol, snipergevär, M16 och autohagel.
När man hittar ett fäst minigun vet man att man kommer att vara där och försvara sig mot horder av zombier. ^^

Efter en timme och sexton minuter tog filmen Death Toll slut. Hjälpen kom i form av en båt till huset vi febrilt försökte försvara mot anstormningen av zombier de senaste 10 minuterna.
När båten började närma sig började det svärma av zombier. De var hur många som helst. En i laget blev nedslagen och vi försökte hjälpa honom men det kom bara fler zombier. Rätt vad det var kom det en tank också! Den dödade den som låg ner och en till. Vi två andra sprang mot båten och hann på. En kort filmsekvens där båten lämnade bryggan följde och därefter kom texten "In memory of: " och namnen på de två som dog upp.
Eftertexter i form av stats började rulla. Längst ner stod det "1786 zombies were harmed during the making of this movie".

Left 4 Dead rekommenderas varmt, även till dem som tror att det är för läskigt. Det gjorde jag från början, men nu är det inte läskigt alls längre.

#blogg

1
Skriv svar