Medlem
Gish

Igår kände jag mig lite trött, slapp och seg. Jag ville spela något men som inte går fort eller har mycket action. Då såg jag ett spel, som heter Gish, på Steam... ett spel som jag kört en äldre gratisversion av innan. Den versionen innehöll bara multiplayer om jag kommer ihåg rätt, däremot så hade detta singleplayer. Så, för 85kr tyckte jag att det skulle sitta perfekt och det gjorde det!

Gish är ett plattformsspel där man spelar en boll av tjära som kan använda sig av "krafter", fästa sig, slingra eller hårdna. Självklart kan han hoppa också och det är så han tar sig igenom en farlig värld med hjälp av fysiken som finns. Ja, det låter urbota dumt på svenska med min översättning, kolla videon för att förstå bättre.

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5WzGQQOIcp8"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5WzGQQOIcp8" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Singleplayer är lite kort (5 världar med 6-7 banor i varje) och tar några timmar, men det är enormt skoj, kan vara ganska svårt ibland så var försiktig så tangentbord inte flyger in i någon vägg. Menyerna är ganska fula, speciellt options menyn är extremt ful men funktionell. Editorn är ganska krånglig att använda och inte särskilt nybörjarvänlig dessutom tog ett bra tag innan jag hittade någon manual. Ljudet är lite meh men musiken sitter ganska bra. Grafiken är passande och riktigt skön, fysiken sitter spot on skulle man kunna säga. Har inte hunnit lira multiplayer (upp till fyra spelare) men vad jag kommer ihåg från när jag lirade med polaren så var det riktigt skoj om än för en stund.

Sammanfattningsvis: Väl värt ett köp om du gillar lite plattformande och för 85kr lättas inte plånboken allt för mycket.

#blogg

Inaktiv
Gish

Ballt spel!


signatur

"Jesus loves me yes I know"

1
Skriv svar