Faxanadu - Faxanajag

Medlem
Faxanadu - Faxanajag

Faxanadu som spelet till nes heter är ett gammalt men sisådär bra spel kom 1989 och var ett äventyrs spel som hade konstiga monster och flummiga npcs.

Han som man spelar han har inget namn så man kan kalla honom Blondie om man så vill. Man anländer hos älvornas stad där kungen vill prata med en, man får reda på att deras "lifetree" håller på att dö ut pga att alla vatten källor har sinat. Så du får pengar av kungen för att köpa dom sakerna som kan behövas och sedan bär det sig av till ett stort äventyr. Monsterna som man träffar på är lite tagna ifrån super mario och resten är som tur är egna, Det som jag gillar med detta spel är när du sätter på dig något item så syns det bra på karaktären så man förändras genom spelet från en fattig bond dräng till en tapper riddare.. eller något sådant men det låter bra.

Körde detta spel när jag var liten och körde det igen i söndags och visst det var inte lika häftigt som det var när man köpte det för 50kr på tv-spelsbörschen när man var liten. Men visst gav det sig en några minnen från hur man såg på spel när man var yngre än vad man gör nu när man är äldre.

[i]Endel monster är väl inte direkt så ut-tänkta men det fungerar fint[/i]

#blogg

Medlem
Faxanadu - Faxanajag

Älskar musiken i det spelet! Wooo!

1
Skriv svar