Intel ger Penryn lanseringsdatum och visar upp Nehalem

nj
Medlem
Intel ger Penryn lanseringsdatum och visar upp Nehalem

Förvisso så är det "bara" de Penryn-baserade Xeon-processorerna som än så länge fått ett datum, den 12 november så ska de finnas tillgängliga.
Penryn-kärnan är Intels första processorkärna tillverkad med 45nm process (de nuvarande Conroe- och Kentsfield-baserade Core 2 Duo/Quad använder 65nm tillverkningsprocess) och är tänkt till bärbara datorer, "vanliga" stationära datorer samt servrar/arbetsstationer.
De varianter som lanseras kommer vara quad core-modeller i klockfrekvenser mellan 2-3.16GHz med 12MB L2 cache. Det kommer släppas två varianter, dels en serie med 1333MHz busshastighet, men även några processorer som kommer ha 1600MHz busshastighet.
Mer detaljerad information finns att läsa hos DailyTech som har en artikel om saken där bla exakta modeller och priser nämns.

DailyTech har även en liten artikel om Intels kommande processorarkitektur Nehalem som även visats upp.
Nehalem är en vidareutveckling av Penryn-arkitekturen och kommer i framtiden att ersätta denna, och även Nehalem kommer vara inriktad för att användas till alla tänkbara datorlösningar (bärbara, stationära samt servrar/arbetsstationer).
Intel kommer göra det AMD redan gjort med Athlon 64-processorerna och integrera minneskontrollern i processorn istället för att låta moderkortet sköta om det.
Intel kommer även återinföra sin Hyper-Threading-teknik som dök upp hos vissa modeller av Pentium 4-processorerna, denna ska dock vara förbättrad från tidigare.

#blogg

1
Skriv svar