Gräddfil

Medlem
Gräddfil

Gräddfil är ett livsmedel som görs utav syrad grädde men har lägre fetthalt och fastare konsistens än denna. Gräddfilen är naturligt syrlig i smaken som påminner lite om fil. Gräddfil går med fördel att använda i matlagning och till såser, dipper samt naturellt som tillbehör till olika maträtter.

Jag har kommit fram till att jag gillar gräddfil väldigt mycket, men jag äter det inte så ofta som jag kanske borde. Här kommer ett gräddfilstips; ha det och citronpeppar till korvstroganoff, mycket gott!

Ett sås tips: Mosa sönder fetaost med en gaffel tills det blir smulor, blanda med gräddfil, smaka av med salt, cayennepeppar och citron. Låt stå några timmar i kylen och mumma till sig. Servera till grillat kött eller ungsbakad/stekt fisk.

Har för övrigt bytt tillbaka från Windows7 BETA till Windows Vista 64-bit, kom fram till att W7 inte passade mig riktigt.

#blogg


signatur

Tempus fugit.

1
Skriv svar