Siemens HHB-750 A2DP Bluetooth Headset.

Medlem
Siemens HHB-750 A2DP Bluetooth Headset.

Wow... hej vad det går mellan skinkor och lår.... 4 inlägg bara idag, börjar känna mig som en journalist hög på kaffe eller andra toxiska substanser som inte kan sluta skriva på en story. Men detta blir de sista spaltmetrarna för dagen, lovar!

Tänkte pränta ner några rader om ett trådlöst A2DP headset för mobiltelefoner som använder sig av bluetooth teknik. Enligt tillverkaren skall det fungera med alla telefoner som har bluetooth. Skall du däremot lyssna på musik trådlöst, måste telefonen stödja A2DP.

Räckvidden från telefonen är ca 5-8 meter om inga hinder finns i vägen. Headsetet drivs av ett vanligt AAA batteri. Standbyn uppges till 150/h. Använder du det däremot till att prata eller lyssna på musik, räcker batteriet uppskattningsvis till ca 10-15tim aktivt användande.

Koppla in och använda det med telefonen, (provat på SE k610i samt w910i) är helt smärtfritt och skall inte ställa till några större problem för någon. Däremot fungerar inte ID3-taggarna på headsetets display med Sonyericsson telefonerna. Att byta låt, ändra volym osv är inga problem. Samtal i headsetet låter riktigt bra, inget att klaga på där.

Negativa egenskaper: Vid musiklyssnande kan ett lågt brummande ljud skönjas när man har riktigt låg volym på headsetet. Basåtergivningen är inte heller lika bra som ett headset med kabel. Den korta batteritiden får väl ses som ett minus, återuppladdningsbara batterier rekommenderas.

Positivt: Skönt att kunna ha mobilen löst när man vill lyssna på musik när man t.ex. skall styrketräna, sova eller i andra situationer där det inte passar att ha den nära kroppen. Priset är riktigt bra, under 200:- finns headsetet att köpas för på nätet. Köper du SE original A2DP headset får du räkna med minst 5-600:-

Kort sammanfattat: Inget headset för den riktigt ljudkräsne. För det låga priset får man en riktigt hygglig vara som gör sitt jobb, inget mer, inget mindre.

Teknikhjärnor som utdelas:

#blogg

Medlem
Siemens HHB-750 A2DP Bluetooth Headset.

Känns lite jobbigt med en sån när MP3 spelare ligger i den storleken ändå. Men det finns en marknad för allt.

Medlem

Jomen har man en walkmantelefon kan det ju vara så att man använder just den som mp3-spelare? + Kombinationen med vanlig handsfree som man talar i gör det i mina ögon till en användar produkt.

1
Skriv svar