Datorspelen som säljer bäst

kit
Medlem
Datorspelen som säljer bäst

På DN.se publiserades idag denna artikel: Datorspelen som säljer bäst
en sak som är jättekul är de spel som presenteras är fyra helt skilda och olika spel. Vilket i sin tur betyder att det är många betydande olika sorters spelare som agerar påd en svenska markanden. Jag skulle kategorisera (Kategorisering är meninen med livet") dem i fyra olika grupper efter vad spelen representerar.

World of Warcraft symboliserar Socialisationkategorin, Singstar och Guitar Hero hamnar i kategorin Partyspel, Super Mario Galaxy är årets Familjespel och Assassins Creed representerar Prestandakategorin.

Det är ju inte heller en slump att alla dessa verkar på olika platformar, det visar att alla platformar har sina spelare och sina populära spel i Sverige, till och med PS2 är ju otroligt bra representerat på speltoppen varje vecka, tack vare partyspelen. Om man ser globlat så är det ju konsolspelen som är på väg upp och datorspelen påväg ned, även i sverige är fallet så att konsolspelen har ökat procentuellt mest det senaste året.

Vad kan man då använda den här kunskapen om dessa kategorier och deras olika användare till? Jo man ser att det finns en stor marknad för spel som inte har den bästa grafiken och det finns spel som klarar sig bra genom att mest erbjuda en otroligt snygg upplevelse, alla saknar de något men väger upp med något annat. World of warcraft får väl ses som det mest kompletta av dem, men det saknar ju faktiskt konsolbiten. Det är omöjligt att täcka in alla tänkabara användare i ett och samma spel och det går faktiskt att lyckas riktigt bra utan att göra det, bara spelet är förjävla bra på något annat helt enkelt.

..men tänk om man kunde ändå, det skulle vara så cool om man lyckades kombinera ett av dessa spel med ett anant, vilket skevt lir man skulle få. Kanske är det att edtt riktigt bra spel måste sakna vissa saker, pga att det inte handlar om vad spel har utan om vad spel inte har. Kan det vara så att de som gillar Mario tycker det är skönt att slippa socialisationsdelen som WoW erbjuder och är det så att de som spelar Assasins Creed skulle avsky om man kunda springa runt och ta quests överralt och samla gear som ändrade utseendet?

#blogg

Medlem
Datorspelen som säljer bäst

Nu är det ganska uppenbart att rubriken är lite vilseledande då det för det mesta handlar om konsollspel ;P


signatur

<Raven> I tried setting my hotmail password to penis.
<Raven> It said my password wasn't long enough. :(

kit
Medlem

HAHA en mycket bra och högst relevant notering

1
Skriv svar