Jag är med kamera!

Medlem
Jag är med kamera!

<img src="http://www.superplay.se/medlem/bilder/_imgu.php?m=0&i=9085" width=480>

Trogna läsare av den här bloggen (båda två, ni vet vilka ni är!) kanske minns min vånda i våras, när jag inte kunde bestämma mig för vilken kamera jag skulle ha som min första (!) riktiga digitalkamera. Att det skulle bli en Nikon hade jag bestämt mig för, eftersom jag haft en <b>FE</b> i många år och älskade den innerligt, samt jobbar rätt mycket med <b>Nikon D70</b> och <b>D80</b> i tjänsten. Men även om det var knepigt att välja mellan en billig men bra kamera (<b>D40</b>) eller en dyr men mer gedigen dito (<b>D300</b>/<b>D90</b>) spelade det ingen större roll eftersom jag ändå inte hade råd.

Förra veckan fick jag råd. Efter en stressig arbetsvecka tog jag mig en halvtimme innan hemresan och gick ner till Scandinavian Photo här i stan. När jag gick därifrån var jag stolt ägare till en sprillans ny <b>Nikon D300</b>, med ett <b>50mm f/1,8</b> (utan konkurrens mest bildkvalité för pengarna) för att ha något att plåta med inomhus. Hittills har jag inte hunnit använda den så mycket ,men jag har hunnit visa upp den för ungefär 90% av förlagets anställda, likt en far som stolt paraderar omkring sitt barn på jobbet. Förhoppningsvis innebär det här att jag inte behöver ta bilder till bloggen med min värdelösa "kamera"-mobil i fortsättningen, även om bilden ovan förstås är tagen med den. Kameran i sig är förstås tusen gånger mer än jag någonsin behöver för lite amatörfoto och någon spelproducent då och då, men varje gång jag tar den i handen och märker hur väl den passar, och hur smidigt det är att ställa in allt med de lägligt placerade knapparna vet jag att jag inte kommer att ångra det här köpet.

#blogg

Medlem
Jag är med kamera!

Grattis till en jävligt bra kamera.

Medlem

Tackar. Nu måste jag bara bli bra nog att kunna använda den. Bara autofokusen är osannolikt avancerad :).

Inaktiv

Jag en total fotoamatör, men jag gillar sånnadär stora systemdigitalisar. Det är så fint KLICK när man tar kort. Det är liksom på riktigt, inget fejkat inspelat pip eller klick som på min lilla kompaktkamera...

Medlem

Och ju dyrare kamera, desto sexigare klick :).

Inaktiv

Ja, jag kan tänka mig att det är det man betalar för! Det och större nummer i modellbeteckningen.

Medlem

Man betalar ju en hel del för klicket. Annars hade det varit som att köpa en HD med el-motor.

Medlem
Skrivet av Mattias Wikström:

Ja, jag kan tänka mig att det är det man betalar för! Det och större nummer i modellbeteckningen.

Fast de riktigt apdyra kamerorna från både Nikon och Canon har lite avmätt bara en siffra, D3, 5D och så :).

1
Skriv svar