Den gyllene buren + SONY!

Medlem
Den gyllene buren + SONY!

<img src="http://www.superplay.se/medlem/bilder/_imgu.php?m=0&i=6532" width=480>

Mannen på bilden heter <b>David Cage</b>, och har världens mest överraskande engelska brytning. Han vänder på orden och får dem att låta helt främmande för en hyfsat engelsktalande person, men hans lågmälda entusiasm är ändå mer smittande än <b>Peter Molyneux</b> dito. David gör nämligen verklighet av sina visioner utan att göra alltför mycket väsen av sig, och på bilden presenterar han den första ingame-filmen från <i>Heavy Rain</i>, spelet som enligt honom koncentrerar sig på känslor och stämningar på ett sätt som aldrig gjorts förut. Jag vet inte om han har rätt, men jag tänker ta reda på det.

Filmen presenterades på <b>Sonys presskonferens</b>, där jag höll på att bli först med att outa den nya <b>PSP 3000</b>, om bara min mobilblogg hade funkat just då. Nu gjorde den inte det, kanske tack vare att 2000 journalister försökte lägga upp mobilbloggar exakt samtidigt på samma ställe. Hursomhelst, här är mina intryck från Sony-konfan:

<i>- PSP 3000, en ny Slim & Lite med bättre skärm (mer färger, bättre kontrast) och inbyggd mick, vilket behövs för det Skype-abonnemang den bundlas med (bland annat) för 15/10, då för 199 Euro. Kul. Snålisar utan kompisar att skype:a till köper gamla Slim & Lite för det nya priset 169.
- Oj, två nya PS3or, med 80GB och 160GB hårddisk. Den förstnämnda redan på fredag, för 399 Euro, den andra i begränsad upplaga.
- Tre onlinespel på PS3, varav minst två ser riktigt intressanta ut: DC Universe Online och The Agency.
- Little Big Planet släpps (ÄNTLIGEN!) 29/10.
- En ny trådlös keypad som sätta ovanpå PS3-kontrollen, med något slags musemulering. Ger ju chatt och surfande en helt ny dimension.
- VIDZONE, en ny musikservice som ger 23 länder tillgång till obegränsad streamad musik och musikvideo, och billiga ringsignaler och musiknedladdningar dessutom. Någon som tror att Sverige är med bland de 23?
- I höst kommer du att kunna använda ALLA dina gamla Singstar-skivor från PS2 i PS3-versionen. Äntligen!
- Singstar Disney. Jaja, skratta du. Antagligen roligare än du tror.
- Eye Pet: en monchichi (googla!) som lever i din PS3:a. Du kan klappa den med din Eye Toy och rita leksaksbilar i trä åt den. Säljer antingen en miljard eller blir ett nytt Nintendogs som inte lämnar något intryck på spelhistorien.
- Heavy Rain. Jag undrar om David Cage är singel?</i>

Förresten: Enligt Johnny Ebert, utvecklare på titeln ifråga, är <i>Dawn of War 2</i> "just the kick in the pants the RTS genre needs". Jag tror att han kan ha rätt, jag var åtminstone imponerad av spelet, och då har de inte visat multiplayer än. Lite som ett bättre <i>Ground Control</i>, fast med skillsystemet från <i>Mass Effect</i> och med <b>Space Marines</b> förstås! Och javisst ja, med drop-in-co-op när man vill i kampanjen för två spelare, som enligt samme kille är "fucking awesome, and I hate co-op". Ett spel att hålla ögonen på för ärrade RTS-veteraner som du och jag.

#blogg

Inaktiv
Den gyllene buren + SONY!

Men hur coolt är Heavy Rain då på en skala?


signatur
Medlem

Ska sitta smaskens med en 80GB på fredag. Den nya PSP 3000-modellen är ju egentligrn samma sak fast med två nya funktioner. Men det blir väl säkert ett inbyte ändå, så får stackars EB Games/Game hantera den defekta hörlursporten.


signatur

Upon a soapbox of nerdom.

Känslor och stämning som aldrig förr?

Mwuhahahaha. Ska han försöka slå Xenogears, Muv Luv Alt och flertalet andra spel som fan har de bästa känslouppvisningar och stämning som jag någonsin sett?

Good luck with that I tell you!!

Vad är Heavy Rain för typ av spel???


signatur

otoboku.se - english is fun
deculture.se - Den enda webtidningen om anime, manga, tv-spel och visual novels på svenska

Medlem

Meh, Overlord. Det är ju ett Fahrenheit-liknande spel, förstås. Kom inte här och dissa min idol David Cage! :evil:


signatur

Vincere vel mori.

Medlem

Jag hoppas ju att det är ett Silent Hill-liknande spel, fast med det bra från Fahrenheit/Indigo Prophecy - d v s allt utom kontrollerna och sista tredjedelen av storyn :). Fast det är lite lustigt att han säger att "action är inte centralt" eller nåt sånt, och sedan visar en actionsekvens... Men jag har hört att det ska visas mer bakom lyckta dörrar i morgon!

1
Skriv svar