Dead Puppets på världsturné!

Medlem
Dead Puppets på världsturné!

<img src="http://www.superplay.se/medlem/bilder/_imgu.php?m=0&i=8827" width=480>

Igår var en speciell kväll. Det var kvällen då vi äntligen fick <i>Guitar Hero: World Tour</i> till redaktionen, och det var också kvällen då jag, <b>Jocke</b>, <b>Tommy "Preggo" Preger</b> och halva <b>Din Teknik</b> (en av dem var pappaledig, men kom ändå in för att spela!) bildade bandet <b>Dead Puppets</b> (eller något liknande slumpgenererat, vi hade inte tålamod nog att hitta på ett eget namn) och gav oss ut på världsturné. Som du ser på bilden tvingades vi låna ett konferensrum att spela i, eftersom den tv Din Teknik lånade ut till oss för testet var så stor att den inte fick plats i vårt spelrum!

<i>Guitar Hero: World Tour</i> - för dig som suttit i en garderob de senaste två åren - är Activisions svar på EA:s <i>Rock Band</i>, som nyligen kom ut här i Europa. I resten av den civiliserade världen kom det ut för sådär femtusen år sedan, och i USA är tvåan redan ute - när den kommer hit vet ingen. Och efter att ha känt lite på <i>World Tour</i> kan jag inte påstå att jag bryr mig särskilt mycket heller, det här är ett spel som är överlägset <i>Rock Band</i> på många punkter, inte minst låtval, valfrihet och det enormt kreativa (och därmed ganska svårjobbade) studioläget. Här kommer det skapas storverk, men inte av mig, eftersom jag helt enkelt inte har det tålamod som krävs för att skapa något du skulle vilja spela. Räkna dock med stämning på stämning för copyrightintrång dagen efter release, när fansen skapar egna versioner av <b>I Would Do Anything For Love (But I Won't Do That)</b> och <b>Sk8er Boi</b>.

<img src="http://www.superplay.se/medlem/bilder/_imgu.php?m=0&i=8825" width=480>

Det enda som egentligen saknas i <i>Guitar Hero: World Tour</i> (eller <i>Rock Band: World Tour</i> som jag av någon anledning envisas med att skriva - håll utkik efter det i min recension i novembernumret) är själva bandkänslan. Visst, jag spelar med mina polare och det är skitkul, men det finns ingen story, ingen känsla av att man kommer någonstans, eller låser upp nya arenor, låtar och skaffar fans. Men det skiter jag i när jag fattar trumpinnarna och lirar på de nya och extremt sköna trummorna (som jag för all del suger ohyggligt på - rytmkänsla är inte mitt mellannamn) eller de lagom tunga, trådlösa gitarrerna - det här är rock'n'roll (och <b>Country</b>, i åtminstone ett fall)! Det är åtminstone något <i>Rock Band</i> kan trösta sig med; det är mycket bättre på att berätta historien om dig och dina polare som rockstjärnor - synd bara att det inte är ett lika bra musikspel som <i>World Tour</i>.

Mer om allt detta i nästa nummer av Super PLAY, där jag och <b>Preggo</b> berättar vad vi tycker.

#blogg

Inaktiv
Dead Puppets på världsturné!

Känns som att man har gjort rätt när man valde att vänta då istället för att köpa RB. Excellent.


signatur

Kullberg-as approved by BaratsAndBereta

Medlem

Bara trummorna gör det värt det! Otroligt mycket bättre känsla, fler trummor och mycket mindre högljudda. Gitarrerna också, förresten, även om jag missade lite basgångar eftersom man nu har SEX noter att hålla reda på.

Inaktiv

Haha, så härligt det ser ut.


signatur

il faut d'abord durer.

Inaktiv

Många amerikaner klagar på att trummorna inte uppfattar varje slag man slår, hur är det med trummorna ni spelar på? Funkar de som de ska ?


signatur

KATT AV STÅL

1
Skriv svar