Ikväll gäller det

Skägg.
10 Chambers
Ikväll gäller det

Rampage vs. Griffin - visas inatt på TV 4 Sport ca. 04.00!

"Ikväll smäller det" hade varit en lika fullgod rubrik. I matchen mellan coacherna från säsong 7 av The Ultimate Fighter möter nämligen en av de som slår hårdast i viktklassen en up-and-coming-stjärna, som det alltså verkligen gäller för: vinna eller försvinna? Okej, Forrest lär inte försvinna om han förlorar, men hans chanser att behålla sin topplacering inom divisionen lär kraftigt försämras...

Kompakte ' Rampage Jackson vs. öronmannen Forrest Griffin alltså - ett mästarmöte om bältet i klassen Light Heavy Weight (-93 kg) - där det föredetta PRIDE-monstret som blev känd för att ur halvguard ställa sig upp och lyfta motståndarna över huvudet för att sedan knocka dem genom att bodyslamma dem mot mattan igen troligen kommer att gå vinnande ur striden. Tippar jag. TKO i rond 2 låter vettigt.

För den som inte är insatt i UFC- eller MMA-världen bör det kanske nämnas att det här är en grymt teknisk sport där i princip ingen brukar kunna sätta sådana prylar - bodyslammar alltså. Sådant tillhör i regel fejkshower som WWE och liknande. Det är minst sagt starkt jobbat att göra det IRL - so to speak. Han slår som nämnt även riktigt hårt, kanske hårdast i viktklassen, men är en hand kortare än Forrest. Forrest å andra sidan är lite av Dana Whites, UFCs VD, nya "golden boy" som han gör allt för att marknadsföra - mycket därför att han var den första vinnaren av realityserien TUF eller The Ultimate Fighter vilket gav honom ett sexsiffrigt proffskontrakt. En vinst från "the original ultimate fighter" skulle förstås ge rätt mycket kredd till seriens deltagare som fått utstå mycket spott och spä inom MMA-världen för att vara no-names som inte behövt jobba sig till ett kontrakt som alla andra. Det har de ju i och för sig gjort på sitt vis, en plats i TUF är rätt eftertraktad får man nog antaga.

Griffin marknadsförs också som "the hardest working man in the sport" och har en vinst mot mannen, myten, legenden Shogun under bältet, men ' Rampage är vid det här laget grymt rutinerad och anses av de flesta nog kunna gå vinnande ur mötet mellan de två. Dessutom är han den ende någonsin som har KO'at Chuck ' The Iceman' Lidell - och han har gjort det två gånger dessutom. Alltid något att ha på CV:t.

Hur som helst, det kommer att bli grymt spännande! Någon annan som tittar inatt?

#blogg


signatur
1
Skriv svar