Spelfrossa

Skägg.
10 Chambers
Spelfrossa

Skall strax springa iväg till Ubisoft för att kika på ett ännu ej utannonserat lir, men hittills har intrycket från mässan varit att det mest är lite nytt från många, till skillnad från mycket nytt från några. Inga häftiga utannonseringar, månne undantaget Hearts of Iron 3 om man diggar sådant, men väl ett par nyheter gällande spel som redan är utannonserade.

Så vad har vi sett då? Mycket. Spelade Fallout 3 under två hela timmar i går, bland annat.

Här kommer ett urval:

Empire: Total War - Markstriderna ser fantastiska ut. Närstridsanimationerna är i världsklass och allting ser mycket mindre styltigt ut än i Medieval II. Överblicken på saker som diplomati, skatter etc. har gjorts mycket enklare - nu kan man sätta en gemensam skatt för antingen låg- eller höginkomsttagare i en hel världsdel. Man ändrar regering genom att antingen stödja eller stävja revolutioner. Dessutom har resurserna - forskare, militärskolor och så vidare - flyttat ut på kartan i form av småstäder i varje region, för att man rent visuellt skall kunna avgöra vilka områden som är viktigast att försvara, inta och så vidare. Därtill har man för första gången i seriens historia ett alldeles tvättäkta tech tree att förkovra sig i med allehanda uppgraderingar. Många nya funktioner för handel. Europa, Indien och Amerika blir huvudområdena. Ser... tja, väldigt bra ut.

Alpha Protocol - Obsidians nya ser ut att bli någonting i stil med Knights of Jack Bauer, typ. Väldigt actionorienterat, med fokus på strider och inte egentligen så mycket tekniska agentprylar som man kanske trodde. Det man ser ut att ha skött särskilt bra är framförallt dialogerna - som vidareutvecklar Mass Effect-modellen. Är lite mindre peppad nu, än innan visningen - men det blir nog helt klart godkänt. Möjligheten att odla skägg talar ju för det...

Dawn of War II - Tyranids ser grymma ut. Just det, tyranids är med i spelserien för första gången och dessutom spelbara. Uppföljaren kommer i övrigt att bjuda på en kampanj som bygger vidare på den modell man introducerade i och med expansionen i Dark Crusade - spelets singleplayer kommer att kretsa kring en liten space marine-grupp med elitsoldater och handlingen beröra de vidriga tyranoidernas invasion av vår galax. Du kommer att styra en väldigt småskalig armé med andra ord, någonting som jag efter visningen faktiskt känner mig rätt pepp på. Miljöerna är större, och helt förstörbara - någonting som i sin tur ser ut att kunna påverka striderna väldigt mycket. Spelet kommer inte att ha något flyg - och man i princip fördömde Iron Lores svävare. De passar inte in helt enkelt, hävdar man. Dessutom... singleplayer-co-op!

Mer om dessa och många andra titlar i du-vet-vilken tidning.

Nu ska jag springa, hepp och hörs.

#blogg


signatur
1
Skriv svar