Sveriges toppklaner

Grafikfejs
Paradox Interactive
Sveriges toppklaner

I Sverige har vi haft fyra riktigt vassa Team Fortress 2-klaner att skryta över: Kompaniet, IDAC, Syre och Knö i Hörn. Dessa klaner tillhörde den absoluta gräddan av de europeiska klanerna och stod ofta på de virtuella prispallarna.

  • Kompaniet vann båda R60-cupperna, kom tvåa i ETF2L Säsong 1 och tog andraplatsen i TheSGL Champions League innan de efter en del spelarproblem var tvungen att pausa för att samla krafterna.
    >Kompaniet.nu
    >Intervju med Kompaniets ledare Gibb

  • IDAC vann OGL säsong 1, låg länge överst på ESL:s 6on6-ladder och hade en av de bästa demomännen - Ryb - i lineupen. IDACs medlemmar har idag spritts för vinden. Ryb spelar i 4Kings, LD har hoppat med i FADER och de övriga har sett frälsningen i Age of Conan.
    >Intervju med IDACs fd Demoman, Ryb
    >Intervju med IDAC ang splittringen

  • Knö i Hörn blev tidigt signade av esportorganisationen Team Excello, och visade framfötterna under det nya namnet Excello.TF2 i både EMS, TheSGL och ETF2L. De spelade även en uppvisningsmatch i tysk TV mot superklanen 4Kings, som de förlorade med minsta möjliga marginal. Knö i Hörn splittrades under vintern.
    >Intervju med Excello (fd Knö i Hörn) ang uppbrottet från TF2

  • Syre rankas idag som Europas näst bästa TF2-lag, bara 4Kings rankas högre. Efter att Knö i Hörn splittrats tog Team Excello dem under sina vingar, och de spelar i dag under namnet Excello.TF2. Fina placeringar i EMS, ETF2L, ED och TheSGL plus storartade vinster mot de flesta större europeiska lagen gör att Syre förtjänar sin höga ranking med god marginal. Syre är den enda helt svenska klanen som i dagsläget kan konkurrera om topplaceringarna i Europa.
    >TeamExcello.com
    >Syre blir Excello.TF2

Trots att vi idag bara har en riktig toppklan, är en hel del på väg upp. Den svensk/skandinaviska ligan Online Gamer League och europeiska ligan ETF2L har visat sig vara perfekta grogrunder åt aspirerande proffslag. Inget av dem kan dock i dagsläget mäta sig med Excello, men om det fortsätter i den här takten lär vi se fler svenska klaner på prispallarna under de senare delarna av året. Vi får hålla tummarna.

> Svenska TF2-klanlistan

#blogg


signatur

När jag blir stor ska jag också ha dubbelskägg!

1
Skriv svar